Allyson Lynch

Allyson Lynch Zdroj: Profimedia

Allyson Lynch se po nemoci vrátila k modelingu
Allyson Lynch se po nemoci vrátila k modelingu
Allyson Lynch se po nemoci vrátila k modelingu
Allyson Lynch se po nemoci vrátila k modelingu
Allyson Lynch se po nemoci vrátila k modelingu
6
Fotogalerie

Allyson Lynch: Modelka překonala rakovinu prsu, nechala si potetovat jizvy a vrací se na molo

Třicetileté modelce Allyson Lynch z Filadelfie lékař diagnostikoval rakovinu prsu krátce po tom, co začala pracovat jako modelka pro alternativní módní značku. Myslela si, že to bude konec její začínající kariéry. Po operaci si ale nechala potetovat jizvy, které jí zůstaly, a předváděla na mole spodní prádlo speciálně vyvinuté pro ženy po rakovině prsu.

Allyson si bulku v prsu nahmatala před čtyřmi lety. Protože má rakovinu prsu v rodině, a navíc má gen, který zvyšuje pravděpodobnost, že by onemocněla znovu, rozhodla se, že si raději nechá odstranit obě ňadra. Podle vlastních slov se naučila přijmout své nové tělo a má se ještě raději než dříve.

Po plastické operaci si nechala Allyson vytetovat na hrudník květiny. Chtěla se ve svém těle cítit sama sebou. „Řekla bych, že tetování mi pomohla se sebevědomím. Cítila jsem se krásná, nemusela jsem se dívat na své jizvy,“ řekla o svém rozhodnutí pro Daily Mail.

SPeciální podprsenka

Letos ji požádala značka spodního prádla Ana Ono, aby předváděla prádlo na módní přehlídce v New Yorku. Řada spodního prádla je speciálně vyvinutá pro ženy, které bojovaly s rakovinou prsu, a předvádí ji výhradně modelky, které se potýkají s touto nemocí anebo nad ní zvítězily. Značka Ana Ono začala spolupracovat s projektem Cancerland.

Podle Allyson byla módní přehlídka jedinečnou zkušeností. „Nevěděla jsem, co čekat, ale nakonec bylo setkání s lidmi, kteří prochází tím, čím jsem si sama prošla, velmi inspirativní,“ zhodnotila. Doufá, že svým příběhem pomůže dalším ženám, které si prošly nemocí, aby se sžily se svým tělem. „Modeling mi dává velkou sílu, měla by to vyzkoušet každá žena,“ myslí si.