V Dubaji vyrostou nové Benátky

V Dubaji vyrostou nové Benátky Zdroj: Kleindeinst Group

V Dubaji vyrostou nové Benátky
V Dubaji vyrostou nové Benátky
V Dubaji vyrostou nové Benátky
V Dubaji vyrostou nové Benátky
V Dubaji vyrostou nové Benátky
12
Fotogalerie

Benátky se stěhují: Nové město s gondolami, kanálem i kopií Náměstí svatého Marka vyroste u Dubaje

Legendární italské Benátky dostanou zcela novou podobu. Zůstane několik gondol, kanál a také replika slavného Náměstí svatého Marka. Přibudou ale neobvyklé podmořské prostory, nové pláže, heliport, obchody a luxusní hotely. Místo celkem pro 3000 lidí. Celý projekt zhruba za 600 milionů dolarů ale nebude realizován v Evropě, vyroste několik kilometrů od Dubaje ve Spojených arabských emirátech. Vše bude na vodě.

Záměrem projektu je „přenést kouzlo a kulturu Benátek na klidné břehy Dubaje“. Gondoly mají být přivezené přímo z Itálie, replika Náměstí svatého Marka bude rozlohou menší než originál, ale navíc zde bude luxusní podmořský svět sestávající z barů, kajut, obchodů a restaurací. Pořádat se tady má i obdoba Benátského bienále, velmi významné kulturní akce celoevropského formátu.  

Kapacita je odhadována na 3000 hostů a do „nových Benátek“ na pobřeží Perského zálivu se budou lidé přepravovat lodí, vrtulníkem či hydroplánem.

Celý areál má být pětihvězdičkovou luxusní destinací, kterou plánuje postavit společnost  Kleindeinst Group, což je největší evropský developer v Dubaji, který zde má velké zkušenosti s mnoha projekty.

 

Plovoucí Benátky budou součástí obřího projektu „The Heart of Europe“. Ten bude tvořit celkem šest umělých ostrovů umístěných zhruba 4 kilometry od Dubaje. Další plánované ostrovy mají představovat ruský Petrohrad, francouzské pobřeží s Monakem a místa v Německu, Švýcarsku a Švédsku.

Dubaj patří v současnosti mezi velmi vyhledávaný cíl turistů z celého světa. Mezi nimi jsou i desítky tisíc Čechů. Město v roce 2020 uspořádá i velkolepou světovou výstavu Expo.