Petr Kostka a Carmen Mayerová, sňatek, který vydržel dodnes je v uměleckých kruzích výjimkou.

Petr Kostka a Carmen Mayerová, sňatek, který vydržel dodnes je v uměleckých kruzích výjimkou. Zdroj: archiv

Archivní fotografie s několika neobvykle silnými osobnostmi herecké scény. Před oltářem stojí Stela Zázvorková, která si bere za muže Miloše Kopeckého. Tomu jde za svědka Vlastimil Brodský. Manželství vydrželo asi 1 rok, jejich dcera Jana spáchala v 15 letech sebevraždu.
Věry Čáslavská s Josefem Odložilem. Velkolepá svatba se konala 26. října 1968 v metropolitní katedrále v Mexiku.
Svatba Marty Kubišové, kterou si nenechala ujít přátelé - Václav a Olga Havlovi.
Miloslava a Karel Hálovi před pražskou Staroměstskou radnicí v roce 1959.
Svatba Evy Pilarové a hudebníka Milana Pilara se uskutečnila v roce 1960.
13
Fotogalerie

Archivní fotografie ze svateb velkých českých, ale i zahraničních osobností na vás dýchnou nostalgií

V uměleckém světě není o svatby nouzi. Herci, zpěváci, režiséři, malíři, zkrátka lidé bohémského ducha, nemají příliš stálé vztahy. Samozřejmě se mezi nimi ale najdou výjimky. Připravili jsme pro vás malou připomínku z archivních fotografií pořízených ve svatební dny slavných osobností. Dýchá z nich příjemná nostalgie a vzpomínky.

Nechybí svatba Stely Zázvorkové a Miloše Kopeckého, jejichž manželství vydrželo pouhý rok, nebo naopak fotografie z velkého dne Petra Kostky a Carmen Mayerové, kteří spolu žijí dodnes. Podívejte se v naší galerii, jak vypadala pohádková svatba Věry Čáslavské a čí svatbu si nenechali ujít manželé Václav a Olga Havlovi.


Blíží se prezidentské volby 2018. Kdo z devíti kandidátů na prezidenta zvítězí? Sledujte volební speciály s komentáři i okamžitými online výsledky. První kolo prezidentské volby 2018 se bude konat už 12.  a 13. ledna. Pokud žádný kandidát nezíská dostatečnou převahu, druhé kolo prezidentských voleb 2018 se uskuteční o dva týdny později, 26. a 27. ledna.