Hajlující Teletubbies, to by snad nevymysleli ani v Tele Tele.

Hajlující Teletubbies, to by snad nevymysleli ani v Tele Tele. Zdroj: flickr.com

DJ Hitler hraje techno.
Svastika je sice starodávný asijský symbol, ale co ty říšské orlice?
Hitler frčí v Thajsku i jinde...
Hitler frčí v Thajsku i jinde...
Hitler frčí v Thajsku i jinde...
10
Fotogalerie

V Asii si s Hitlerem a nacistickými symboly hlavu nelámou. Zboží jako zboží

I mnoho českých turistů šokovalo, že se v Thajsku běžně prodávají trička s podobiznou nacistické zrůdy Adolfa Hitlera. Vedle triček s transformery nebo komiksovými hrdiny visí třeba oblečení, které führera kombinuje s klaunem Ronaldem McDonaldem či postavičkami Teletubbies pro předškolní děti. Ne, Thajci a jiné národy Asie se nedají označit za nacisty, vše berou jako zboží, které se dá prodat.

V Indonésii, Jižní Koreji či v Indii zase najdete kavárny a bary, kde jako dekoraci používají nacistické symboly. Na zboží s obrázkem Hitlera můžete narazit někdy i v Barmě. V asijských zemích najdete i trička s obrazem Usámy bin Ládina, Saddáma Husajna a dalších novodobých padouchů.

Bylo by ale chybou si podobné výstřelky plést s používáním starobylého symbolu svastiky, která se v mnoha kulturách vyskytuje jako náboženský symbol. Kdysi ji používalo i mnoho starých evropských národů, dnes ji běžně najdete v hinduistických či buddhistických chrámech. S nacismem to nemá nic společného, to němečtí nacisté si tento symbol přizpůsobili své zločinné ideologii.

Jinou věcí je, že v některých muslimských zemích je Hitler dodnes oslavován, protože zabíjel Židy. Podobné zmínky najdeme ve školních učebnicích v Pákistánu i jinde.