Z chudé ženy se tak rázem stala bohatá panička. A od soudu trvajícího déle jak deset let odešla s čistým štítem. Nikdy jí vraždy nedokázali!
Marie prý zabila více jak 10 svým příbuzných a nakonec i manžela Léona.
Své příbuzné včetně dvou manželů, tetiček i rodičů otrávila arzénem. Vybírala si jen ty pořádně zazobané...
Po 14 letech plných soudních jednání ji nakonec zprostili obvinění a ona byla volná. Zemřela v roce 1980 - bohatá a údajně i nevinná.
Exhumace odhalila 48g arzénu v Léonově těle. A ne jinak tomu bylo u podivných úmrtí všech předchozích příbuzných a známých. Marii hrozil trest smrti
6
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Travička zabila 13 lidí kvůli majetku. Vybírala si bohaté příbuzné a nakonec zabila i manžela

Příběh Marie Besnard je jedním z nejenigmatičtějších kriminálních případů moderní Francie. Tichou a slušnou - zdánlivě - ženu soudili za 13 vražd. Své příbuzné včetně dvou manželů, tetiček i rodičů otrávila arzénem. Vybírala si jen ty pořádně zazobané, po kterých dědili právě rodiče. A nakonec se zbavila i jich. Z chudé ženy se tak rázem stala bohatá panička. A od soudu trvajícího déle jak deset let odešla s čistým štítem. Nikdy jí vraždy nedokázali!

Marie se narodila roku 1896 v Loudunu ve Francii do rodiny chudých farmářů. Ve 14 letech si vzala svého bratrance Augusta, ale jejich manželství netrvalo dlouho. V roce 1927 August zemřel na zánět pohrudnice po vleklém onemocnění tuberkulózou. O rok později se Marie vdala znovu - za Léona Besnarda.

Žili skromný a spokojený život. Neměli děti, oba ale byli pracovití - vlastnili krámek s lany. Léonovi rodiče přišli časem k několika pěkných dědictvím a Marie s Léonem je pozvali, aby se k nim nastěhovali. Zanedlouho na to zemřel Léonův otec, patrně po otravě houbami. O tři měsíce později ho kvůli zápalu plic následovala i jeho manželka. Tučné dědictví připadlo Léonovi a jeho sestře Lucii, která po pár měsících spáchala sebevraždu.

Brzy na to zemřel i Mariin otec - prý na krvácení do mozku. A podivná úmrtí pokračovala: manželé Besnardovi pronajali pokoj bohatému bezdětnému páru, muž zemřel časem na zápal plic, žena na srdeční zánět. A nikoho asi nepřekvapí, že Besnardovi dědili. Podobně zemřely i obě Mariiny stařičké sestřenice - jedna si prý spletla misku louhu s dezertem, týden na to se stejně zmýlila i ta druhá.

A nakonec zemřel i Léon, prý kvůli selhání ledvin. Jenže ještě před smrtí se svěřil své milence, že se ho manželka asi snaží otrávit. Milenka si nakonec vynutila u policii exhumaci, která odhalila 48g arzénu v Léonově těle. A ne jinak tomu bylo u podivných úmrtí všech předchozích příbuzných a známých. Marii hrozil trest smrti, soudu se ale nikdy nepodařilo dokázat, že opravdu vraždila ona. Po 14 letech plných soudních jednání ji nakonec zprostili obvinění a ona byla volná. Zemřela v roce 1980 - bohatá a údajně i nevinná.