Její život ale předčasně ukončil vrah, který se mstil za životy mužů, které Phoolan před lety zabila.
V 16 letech pak utekla i od rodiny a přidala se k místním banditům, i když není jisté, že to bylo úplně dobrovolně.
Svým tyranům se ale pomstila a pomáhala i ostatním ženám. Když se ji vláda rozhodla za zločiny nepotrestat, stala se dokonce poslankyní.
Ještě jako děcko byla provdána za staršího muže a když se dostala mezi zločince, stala se několikanásobnou obětí znásilnění.
Tenhle indický Robin Hood v sukních si na počátku života prošel skutečným peklem.
16
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Indická královna banditů mučila násilníky k smrti, nakonec se stala poslankyní!

I v dnešní době je Indie stále velice divokou zemí, a tak není žádný div, že v 80. letech na jejím území řádila samozvaná královna banditů. Tenhle indický Robin Hood v sukních si na počátku života prošel skutečným peklem. Ještě jako děcko byla provdána za staršího muže a když se dostala mezi zločince, stala se několikanásobnou obětí znásilnění. Svým tyranům se ale pomstila a pomáhala i ostatním ženám. Když se ji vláda rozhodla za zločiny nepotrestat, stala se dokonce poslankyní.

Phoolan Devi se narodila do chudé rodiny na severu Indie. Když jí bylo jedenáct, rodiče ji provdali za muže, který byl třikrát starší než ona. Dívka ale svou rebelii projevila téměř okamžitě a od manžela, který ji sexuálně zneužíval a fyzicky týral, neustále utíkala. Nakonec ji muž vrátil rodině s tím, že už o ni nemá zájem. V 16 letech pak utekla i od rodiny a přidala se k místním banditům, i když není jisté, že to bylo úplně dobrovolně.

Ani zde to ale zpočátku neměla lehké - šéf gangu ji tři dny brutálně znásilňoval a ponížení učinil přítrž až jistý Vikram Mallah, který soka zabil a sám začal gang vést. Phoolan se stala jeho partnerkou a královnou banditů. Jejím prvním krokem byla pomsta prvnímu manželovi - gang přepadl vesnici, kde žil, Phoolan ho vytáhla na ulici a pobodala tak vážně, že málem nepřežil. Měl sloužit jako varování mužům, aby si nebrali dětské nevěsty.

V podobném duchu žila Phoolan i dál. Stala se z ní kriminálnice, která kradla, unášela i vraždila. Někteří členové gangu ji neměli v lásce, a tak se nakonec opět stala obětí věznění a znásilňování. Opět se jí ale podařilo uniknout. Začala se chovat jako legendární Robin Hood - bohatým kradla a chudým dávala, bránila ženy a mstila se násilnickým mužům. Na svědomí měla smrt desítek z nich. Když nakonec skončila v rukou spravedlnosti, vypadalo to s ní zle.

Obvinili ji ze 48 zločinů. Nakonec proseděla za mřížemi bez odsouzení 11 let. Po propuštění později kandidovala ve volbách do parlamentu a skutečně se stala poslankyní. Po dvou letech v parlamentu svůj mandát ztratila, pak byla ale zvolena znovu. Její život ale předčasně ukončil vrah, který se mstil za životy mužů, které Phoolan před lety zabila.