Myra Hindley svému sadistickému milenci Ianu Bradymu sháněla dětské oběti, které lákala do vřesovišť, kde je čekal brutální konec.
Ona i její partner Brady nakonec strávili celý zbytek života za mřížemi.
Myra Hindley svému sadistickému milenci Ianu Bradymu sháněla dětské oběti, které lákala do vřesovišť, kde je čekal brutální konec.
Některé ženy jsou pro svého partnera ochotny udělat skutečně cokoliv.
Hindley s Bradym zabili celkem pět dětí
14
Fotogalerie

Zrůdy v sukni: Nejnenáviděnější žena Británie vodila sadistovi dětské oběti

Některé ženy jsou pro svého partnera ochotny udělat skutečně cokoliv. Myra Hindley svému sadistickému milenci Ianu Bradymu sháněla dětské oběti, které lákala do vřesovišť, kde je čekal brutální konec. Hindley se stala patrně nejnenáviděnější ženou ve Velké Británii, zvláště pak když za podíl na vraždě pěti dětí unikla jen o rok trestu smrti. Ona i její partner Brady nakonec strávili celý zbytek života za mřížemi. Tělo jedné z jejich obětí nebylo dodnes nalezeno.

Myra Hindley se narodila během 2. světové války na předměstí Manchestru do dělnické rodiny. Její otec byl alkoholik a Myru od malička bil. Učil jí také ale, jak má sama rozdávat rány. Za násilné chování ji dokonce chválil. Přestože vyrůstala v otřesných podmínkách, podařilo se jí sehnat slušnou práci jako sekretářka. Tak také poznala Iana Bradyho, který jí okouzlil, přestože věděla, že má záznam v trestním rejstříku.

Psal se rok 1961 a Hindley s Bradym spolu randili. Brady snadno ovlivnitelnou dívku učil o nacismu a árijské rase - četli knihy o filosofii, ale také o kriminálních případech a násilí. Začali se také spolu bavit o tom, že by nějaký zločin sami spáchali, původně chtěli podniknout loupež století, nakonec se ale shodli na vraždě.

Vyhlédli si šestnáctiletou studentku Pauline Reade a Hindley ji nalákala do vřesovišť pod záminkou, že potřebuje pomoc najít ztracenou drahou rukavici. Na samotě ji nechala napospas Bradymu, který ji znásilnil a pak jí podřezal krk. Společně ji zakopali. Netrvalo dlouho a dvojice si našla další oběti. Dva 12leté chlapce a 10letou dívku - kluky nalákala Hindley do vřesovišť na stejně hloupou historku o rukavici, dívku pro změnu poprosila o pomoc s nákupem.

Osudným se jim stala jejich pátá oběť, 17letý mladík, který se s Bradyho napadení u něj doma bránil. Brady později o pomoc s převozem těla poprosil Hindleyové švagra, který u nich zrovna byl na návštěvě. Ten ale celou věc druhý den oznámil na policii. Hindley skončila před soudem jako spolupachatelka, ačkoliv celou dobu tvrdila, že vraždění ani znásilňování nikdy nebyla přítomna. Důkazy ale hovořily jinak.

Jen o fous dvojice unikla trestu smrti, který byl rok před rozsudkem zrušen, oba tak dostali doživotí. Hindley zemřela roku 2002 na zápal plic. I po více jak 35 letech od rozsudku byla stále tak nenáviděna, že celkem 30 pohřebních služeb odmítlo její kremaci. Brady zemřel v roce 2017. Tělo jedné z jejich obětí - 12letého Keitha Bennetta - nebylo nikdy nalezeno.