Zrůdy v sukních: Bodání do umírajících přinášelo mladé ruské neonacistce slast podobnou té sexuální

Elena Lobačeva si nechávala říkat Chuckyho princezna podle známého hororu. Byla členkou ultraradikální skupiny, která si dala za úkol "vyčistit" Moskvu od pobudů a opilců. Během osmi měsíců zabili patnáct bezdomovců, než jejich řádění učinila policie přítrž. Lobačeva se jim pak přiznala, že bodání do lidí jí přinášelo potěchu rovnou sexuálnímu vyvrcholení.

Dnes už jednatřicetiletá Lobačeva se s ostatními členy gangu seznámila na internetovém fóru pro radikály. S dalšími čtyřmi muži se měli inspirovat sériovým vrahem Alexandrem Pičuškinem, který během čtrnáctiletého řádění zabil minimálně 49 lidí, zejména bezdomovců a opilců.

Lobačeva a její gang spolu komunikovali ve skupině Čas na nenávist na sociální síti VKontakte, kde spolu sdíleli i šílené výroky jako například: „Nevraždím, ale uklízím svět.“ V tomto duchu si vybírali i své oběti: patnáct bezdomovců, kteří jim připadali jako špína společnosti. Vraždili s neuvěřitelnou krutostí, své oběti bodali nožem. Jednoho muže Lobačeva a dva komplicové bodli celkem 171krát, některé ubili kladivem, jiné ukamenovali.

Lobačeva dle vlastního doznání a výpovědí členů gangu i jiných přátel cítila při vraždění nesmírné uspokojení. Sama ho přirovnala k sexuálnímu vyvrcholení. „Smála se, když jsme vraždili, bylo úplně jasné, že to milovala!“ Policie při prohlídce jejího bytu našla fotografie obětí s rozpáranými břichy a odřezanými částmi těl. V počítači měla i složku pojmenovanou „tohle potřebuju“, plnou stovek fotografií a videí mučení i vraždění.

Policie je dopadla poté, co jejich útok na pouličního uklízeče natočila bezpečnostní kamera. Skupina muže několikrát bodla do zad, jemu se ale podařilo utéct na blízkou policejní stanici a věc nahlásit včetně popisu útočníků. Dva roky od dopadení byla Lobačeva odsouzena na třináct let do vězení. Vůdce skupiny Pavel Vojtov byl jediný odsouzen na doživotí, ostatní si odnesli mírnější tresty.