Kateřina své poddané mučila těmi nejkrutějšími způsoby
Kateřina své poddané mučila těmi nejkrutějšími způsoby
Kateřina své poddané mučila těmi nejkrutějšími způsoby
Kateřina zabila 14 lidí, mnoho dalších mučila
Kateřina své poddané mučila těmi nejkrutějšími způsoby
14
Fotogalerie

Největší česká sadistická vražedkyně Kateřina z Komárova. Za brutální vraždy čekala šlechtičnu smrt hladem

Říká se jí také česká Čachtická paní. V krvi panen se patrně nekoupala, na svědomí ale má zcela určitě celou řadu nevinných lidí. Bestie zvaná Kateřina z Komárova se z nevýznamného rodu vdala do lepší rodiny. Její manžel navíc často nebyl doma a na panství "kralovala" ona. Poddaní její tresty často nepřežili nebo si nesli doživotní následky. Šlechtičnu nakonec potkal osud krutý skoro stejně jako ona sama.

Po svatbě pojala jméno Kateřina Bechyňová z Lažan, pod kterým je rovněž velice dobře známá. Ve své době její jméno ale vyvolávalo hlavně strach. Celých 26 let před narozením druhé ženské bestie - Alžběty Báthoryové. O sadistech z dob novověku (či případně středověku), se často nedočteme - u Kateřiny a patrně i Alžběty ale jejich choutky plně umožnilo jejich postavení ve společnosti.

Její manžel byl bratrem karlštejnského purkrabího, dá se tak předpokládat, že i zde má Kateřina někoho na svědomí. Svůj vztek - ať už bylo podle zkazek důvodem znásilnění v mládí, nebo nespokojené manželství - si vybíjela na poddaných. Právě na Karlštějně měla umučit děvečku a její tělo prohodit hradním záchodem na hromadu odpadu a fekálií.

Na svědomí má mít minimálně 14 lidí, kolik jich zmrzačila není známo, málo jich ale nebude. Svým poddaným odřezávala maso z těla, zaživa je stahovala z kůže, řezala je nožem, do ran pak sypala důl. Střídavě je polévala vroucí a ledovou vodu a kůži jim pálila rozpáleným máslem.

Za své skutky se nijak nestyděla a ani se je nesnažila skrýt. Patrně právě proto ji nakonec dostihla spravedlnost. U soudu se přiznala a za trest byla uvržena do věže Mihulky na Pražském hradě, kde měla zemřít hlady. To se taky po dvou týdnech stalo.