Vydavatele i jeho neméně známý magazín Hustler proslavila zejména celá řada soudních sporů o svobodě projevu.
Larryho Flynta a jeho časopis proslavily snímky nahé Jackie Kennedyové-Onassisové
Nahé fotografie Jackie Kennedy při relaxování na slunci. Bylo jí kolem 40 let.
Nahé fotografie Jackie Kennedy při relaxování na slunci. Bylo jí kolem 40 let.
Nahé fotografie Jackie Kennedy při relaxování na slunci. Bylo jí kolem 40 let.
19
Fotogalerie

Série nahých snímků Jackie Kennedyové zachránily pornomagnáta Flynta před krachem

I díky Miloši Formanovi známe jméno Larry Flynt i v České republice. Vydavatele i jeho neméně známý magazín Hustler proslavila zejména celá řada soudních sporů o svobodě projevu. Jeho časopis totiž jako vůbec první vytiskl fotku nezakryté vulvy. O pár let později to byl právě on, kdo nakoupil a vydal fotky nahé Jackie Kennedyové-Onassisové, což ho zachránilo od bankrotu. Zemřel 10. února po životě plném vzrušení.

Flyntovo životní dobrodružství začalo už v patnácti letech, kdy utekl z domova a s falešným rodným listem narukoval do armády, odsud ho ale brzy vykopli. Po návratu do své domoviny v Kentucky nějaký čas pracoval jako pašerák kořalky. V osmnácti vstoupil k námořnictvu a na USS Enterprise sloužil jako operátor radaru. 

Když byl propuštěn začal podnikat, z úspor koupil bar, který pod jeho vedením začal vydělával 1000 dolarů týdně, a tak nakoupil další. Po pár letech investoval do podniku se striptérkami a vznikl první Hustler Club, kterých po Státech vyrostlo během dalších let několik. A Flynt se vrhnul na dráhu vydavatele. Původně mu čtyřstránkový černobílý zpravodaj sloužil spíš jako reklama, jenže když mu v klubech začali ubývat zákazníci, změnil časopis na erotický magazín.

A tak vznikl Hustler, který v roce 1974 zveřejnil barevnou fotku vulvy. Za vydání ale musel bojovat i s tiskárnou, která takto explicitní snímky odmítala dát do oběhu. Brzy nato se ale všechno změnilo - za Flyntem přišel paparazzi s tím, že má fotky nahé Jackie Kennedyové-Onassisové, jak se v roce 1971 opaluje na dovolené. Flynt je na pokraji bankrotu koupil za 18 000 dolarů a vydal v srpnu 1975. Časopisu se prodalo přes milion kusů a o Hustleru a Larrym Flyntovi věděly najednou celé Státy.

To ale na Flynta strhlo i negativní pozornost. Kromě mnoha soudních sporů o svobodě projevu, se také octnul v životním nebezpečí, když ho trefil ostřelovač. Flynt přežil, kvůli poškození míchy ale skončil na vozíčku. Brzy se stal závislým na lécích proti bolesti a jejich nadužíváním si způsobil mozkovou mrtvici, která vyústila ve vadu řeči kvůli ochrnutí obličeje. K atentátu se později přiznal neonacista Joseph Paul Franklin, kterého pohoršil snímek mezirasového sexu.