Pražské lyžařské středisko. Mapa sjezdovek podle obtížnosti. Karlův most je vhodnější pro běškaře, je tam poměrně slušná stopa. Kolem čtvrtka už by se pod ním mělo dát i bruslit.

Pražské lyžařské středisko. Mapa sjezdovek podle obtížnosti. Karlův most je vhodnější pro běškaře, je tam poměrně slušná stopa. Kolem čtvrtka už by se pod ním mělo dát i bruslit. Zdroj: TMBK/ČTK

Pražské lyžařské středisko. Mapa sjezdovek podle obtížnosti
Žena vyrazila z Prahy 4 na Kavčí Hory na běžkách, 8. února 2021.
Sníh na Karlově mostě přilákal i běžkaře, 8. února 2021.
Sníh na Karlově mostě přilákal i běžkaře, 8. února 2021.
Sníh na Karlově mostě přilákal i běžkaře, 8. února 2021.
17
Fotogalerie

Je únor a Pražáci jsou opět překvapení, že nasněžilo. Ostatně jako každý rok

Tak jako každý rok, i letošním největším překvapením zimy je sníh. Češi se na něj opět nestihli připravit, a tak se dnes ráno dokonce i obyvatelé hlavního města Prahy brodili v několikacentimetrových závějích. Ti chytřejší vyrazili do práce na běžkách a ti šťastnější si ho mohli dosyta vychutnat na zahradě nebo v parku během svých home officů.

Pražští silničáři dnes vyslali do ulic kvůli odklízení sněhu podle zprávy ČTK veškerou svou techniku. Tedy všech svých 73 sypačů. Kdo jen trochu tuší, jakou má Praha rozlohu, a má soucit s těmi chudáky, měl by popadnout lopatu a odhrabat sníh alespoň před svým vlastním vchodem do domu. A to navzdory velice praktické chodníkové novele, která nařizuje městům odklízet sníh na chodnících na sídlištích a před rodinnými domy. 

Pomineme-li ale fakt, že silničáře čeká podle předpovědi velice náročný týden, má pražská sněhová kalamita pozitivní efekt na současnou pandemickou situaci. Pražáci přestanou o víkendech drancovat hory a roznášet v tamních rekreačních střediscích covid-19. Problém s vleky je vlastně také vyřešen, protože na Petřín se lze vyvézt lanovkou za luxusních 24 korun. Celodenní skipas vás pak vyjde na 110 korun, což se s takovým Špindlem dá jen těžko srovnávat. Tak sněhu zdar, Praho!

Podívejte se na kuriózní fotografie ze zasněžených pražských ulic. 

A časosběrné video zachycující přibývající sníh v Praze můžete zhlédnout zde: