Někdy to skončí zvracením, jindy spánkem na lavičce

Někdy to skončí zvracením, jindy spánkem na lavičce Zdroj: Profimedia

Ne nadarmo se říká: "Když to neumíš, tak nepij."
Ne nadarmo se říká: "Když to neumíš, tak nepij."
Někdy to skončí zvracením, jindy spánkem na lavičce
Ne nadarmo se říká: "Když to neumíš, tak nepij."
Těmhle nálevkům by Suchej únor jedině prospěl
46
Fotogalerie

Suchej únor by jim prospěl. Nejhůře vypadající opilci, u kterých nevíte jestli se smát, nebo ohrnovat nos

Je únor a Češi už mají podeváté možnost zjistit, jak to mají s alkoholem. Ne náhodou byl projekt Suchej únor založen v České republice - už dlouhodobě se totiž pohybujeme na vrcholku žebříčku ve spotřebě alkoholu, která navíc stoupá. Cílem je pochopitelně změnit vztah lidí k alkoholu a snížit konzumaci i do dalších měsíců. V galerii se můžete podívat na fotky těch, kteří Suchej únor fakt potřebujou.

Letos bude Suchej únor skutečně náročný. Ale co si budeme povídat, spousta z nás ho potřebuje jako sůl! Během koronavirové pandemie zhruba pětina národa zvýšila konzumaci alkoholu - jelo hlavně pivo a víno, tvrdý alkohol pro změnu v oblibě spadl. Nejeden z nás má tu zkušenost, že u popelnic na tříděný odpad potkal celé zástupy lahví, které už se nevešly do kontejneru. A nejeden z nás je tam musel sám vyskládat.

Suchej únor z loňských let hlásí velké úspěchy - loni se ho zůčastnilo už přes 9 % populace, 53 % s alkohlem zvolní i do dalších měsíců. Ale co si budeme povídat - ostatní jsou rádi, že je to jen únor, ten nejkratší měsíc v roce. Většinu takových milovníků alkoholu najdete v galerii.