Bernard Hill vs. Edward Smith

Bernard Hill vs. Edward Smith Zdroj: boredpanda.com

Rosalind Ayres vs. Lady Lucy Duff-Gordon
Martin Jarvis vs. Cosmo Duff-Gordon
Michael Ensign vs. Benjamin Guggenheim
Mark Lindsay Chapman vs. Henry Wilde
Craig Kelly vs. Harol Bride
19
Fotogalerie

19 srovnávacích fotografií. Jak moc si byli podobní pasažéři Titaniku se svými hereckými představiteli

Zkáza zaoceánské lodi Titanic byla bezesporu jednou z nejznámějších katastrofických událostí dvacátého století. V roce 1997 pak na její motivy vznikl slavný velkofilm oscarového režiséra Jamese Camerona. 

Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, Bill Pacton nebo také Kathleen Doyle Bates. Obsazení nejúspěšnějšího kasovního trháku všech dob obsahuje samá zvučná jména. Někteří herci byli slavní již před uvedením filmu do kin, jiní až po něm.

Například takové Kate Winslet bylo pouhých dvaadvacet let, když v Titaniku ztvárnila roli mladičké Rose. "Možná to ode mě byla naivita, ale opravdu jsem netušila, že se film vyvine v něco tak velkého." řekla kdysi v rozhovoru. Za svůj výkon byla tehdy akademiky nominována na Oscara. Sama sobě je ale paradoxně daleko větší kritičkou. "Při každé své scéně si říkám: 'To jako vážně? Takhle jsi to udělala?' Můj bože... nemůžu slyšet ani svůj americký přízvuk, je to hrozné," řekla herečka v roce 2012 v rozhovoru s listem The Daily Telegraph. I přes to tento film v roce 1997 vystřelil mladou Britku raketovou rychlostí mezi slavná jména hollywoodského nebe.

Skutečná Rose Dowson patřila s Jackem Dawsonem (Leonardo DiCaprio) mezi smyšlené postavy. Scenáristé tento ikonický pár do příběhu zasadili pro větší dramatičnost děje. A byla to právě romance s nešťastným koncem, která mimo jiné stála za úspěchem celého filmu.

Mnoho dalších postav ale bylo ztvárněno podle reálných osob. Jak jsou si herci, které vybral Cameronův produkční tým, podobní se svými protějšky, tedy opravdovými účastníky nešťastné plavby z anglického Southamptonu do New Yorku? Podívejte se na fotografie.