Oprah prožila neuvěřitelně těžké dětství v chudobě, navíc ji rodinní příbuzní sexuálně obtěžovali

Oprah prožila neuvěřitelně těžké dětství v chudobě, navíc ji rodinní příbuzní sexuálně obtěžovali Zdroj: Profimedia

Oprah prožila neuvěřitelně těžké dětství v chudobě, navíc ji rodinní příbuzní sexuálně obtěžovali
Oprah je nejbohatší Afroameričankou současnosti, velkou část svého bohatství ale věnuje charitě
Oprah v počátcích své talk show
Oprah prožila neuvěřitelně těžké dětství v chudobě, navíc ji rodinní příbuzní sexuálně obtěžovali
Oprah je nejbohatší Afroameričankou současnosti, velkou část svého bohatství ale věnuje charitě
23
Fotogalerie

V dětství nosila šaty z pytlů, v pubertě ji znásilňovali, v mládí brala drogy. Dnes je nejbohatší Afroameričanka

Jméno dnes sedmdesátileté Oprah Winfreyové zná snad každý člověk na planetě - a i když jste nikdy neviděli její původní televizní pořad The Oprah Winfrey Show, víte, o co šlo. Protože snad žádná světová celebrita není v popkultuře tak známá jako právě afroamerická moderátorka a herečka. Už jen její fanoušci ale znají i její kořeny a příběh jejího života. Dnes nejbohatší Afroameričanka si totiž své impérium vybudovala doslova za ničeho.

V angličtině existuje rčení "z trhana boháčem", a jestli něčí životní příběh toto přesně splňuje, je to právě Oprah Winfreyová. Narodila se služce, která ji krátce po porodu nechala na starost své matce. Ta byla ovšem tak chudá, že malou Oprah často oblékala do šatů z pytlů od brambor, za což se jí děti z okolí smály. Když se v šesti letech vrátila k matce, přibyla do rodiny sestřička a objevily se finanční potíže. Oprah opět putovala pryč - tentokrát ke svému otci. Během doby co byla pryč, se její matce narodila další dcera, o které Oprah nevěděla až do roku 2010!

V devíti letech dívenku začali sexuálně obtěžovat příbuzní - bratranec, strýc a rodinný přítel. Když to o 15 let později říkala své rodině, nikdo jí nevěřil. Kvůli znásilňování ze strany svých blízkých také ve 13 letech utekla z domova a už o rok později otěhotněla, její syn ale zemřel krátce po porodu. Už ve škole ale bylo znát, že je velice chytrá a učenlivá - na střední ji dokonce přesunuli do školy "pro bohaté", kde se jí ale spolužáci za chudobu vysmívali. Kradla proto matce peníze, lhala a hádala se s ní. A tak putovala opět za přísným otcem.

To pro ni ale bylo pravděpodobně tím nejlepším, co se mohlo stát - otci na jejím vzdělání velice záleželo, a tak Oprah nakonec vychodila i vysokou školu. Její první kontakt s médii byl v afroamerické rozhlasové stanici WVOL. Zde mohla konečně začít kariéru - veřejné vystupování měla v krvi, což věděla už její babička.

V roce 1986 rozjela svou The Oprah Winfrey Show, talk show, kde se rozebírala nepříjemná životní témata, ale i zábavné rozhovory s celebritami. Za 25 let, kdy pořad v televizi běžel, se stal jedním z nejznámějších a nejsledovanějších a Oprah přinesl slávu a peníze.