Outfit víceprezidentky USA Kamaly Harris, který oblékla na inauguraci.

Outfit víceprezidentky USA Kamaly Harris, který oblékla na inauguraci. Zdroj: TheSimpsons

Předpověděli Simpsonovi koronavirus v roce 1993?
Předpověděli Simpsonovi koronavirus v roce 1993?
Předpověděli Simpsonovi koronavirus v roce 1993?
Předpověděli Simpsonovi koronavirus v roce 1993?
Předpověděli Simpsonovi koronavirus v roce 1993?
28
Fotogalerie

Simpsonovi předpověděli koronavirus, Trumpa i outfit Kamaly Harris. Vizionářská schopnost seriálu bere fanouškům dech

O americkém seriálu Simpsonovi je známé, že má zajímavý cit, pro ztvárnění událostí, které později opravdu nastanou. Jeho skalní fanoušci dokonce zarytě tvrdí, že jsou tvůrci pořadu vizionáři a umějí předpovídat budoucnost.

Naposledy na tento benefit diváci upozornili během inaugurace prezidenta Joea Bidena, když si víceprezidentka Kamala Harris oblékla na chlup stejný kostým a náhrdelník, jako Lisa Simpson v epizodě z roku 2000, ve které byla prezidentkou USA. Za poslední rok šlo už o druhou skutečnost, kterou měli Simpsonovi predikovat. Podle fanoušků se seriálovým tvůrcům totiž také podařilo předpovědět stále probíhající pandemii koronaviru.

V minulosti "předpověděli" Simpsonovi například útok na newyorská dvojčata, existenci přehrávače iPod od firmy Apple, ale také fakt, že se americkým prezidentem stane Donald Trump a že jeho působení v tomto úřadu bude kontroverzní.

Jak je to ale ve skutečnosti? Opravdu jsou tvůrci obdařeni schopností předpovídat budoucnost, a nebo už bylo natočeno tolik dílů seriálu The Simpsons, že je téměř nevyhnutelné, aby si mezi nimi a jistými historickými událostmi fanoušci nenašli spojitost? Navíc jak se říká, kdo hledá, ten najde.

Demonstrovat to lze například na zmiňovaném případu Donalda Trumpa. Ten byl v show Oprah Winfrey již v roce 1988 poprvé tázán, zda přemýšlí o kandidatuře na prezidenta USA. Trump tenkrát odpověděl "pravděpodobně ne", možnost však zcela nevyloučil, jelikož právě na konci 80. let mu bylo republikány poprvé nabídnuto, aby je ve volbě zastupoval. Do předvolebního boje o kandidaturu pak poprvé oficiálně vstoupil v roce 2000. V tom samém roce, kdy se v seriálu objevil v roli prezidenta USA.

Prohlédněte si ve fotogalerii další klíčové historické okamžiky, které byly dopředu v seriálu zachyceny.