Dům sídlí na Palm Beach na Miami.

Dům sídlí na Palm Beach na Miami. Zdroj: Profimedia.cz

Al Capone byl génius zločinu.
Od doby, co Al Capone zemřel vystřídal dům několik majitelů.
Dům stojí ve velmi krásné lokalitě.
Bazén u vily Al Caponeho byl legendární svojí velikostí.
Vila má čtyři prostorné ložnice.
23
Fotogalerie

Sídlo neřesti, gangsterů a promyšleného zločinu: Podívejte se, jak bydlel Al Capone

Zajímá vás, kde a jak bydlel mafiánský boss Al Capone, který byl jedním z nejznámějších šéfů organizovaného zločinu působících v USA ve 20. letech 20. století? Jeho vila na Miami Beach sice od jeho smrti vystřídala několik majitelů, stále si ale drží původní podobu, kterou jí vdechl právě Al Capone. Několik ložnic, tři koupelny, obří bazén a molo přímo do moře. Jak se v domě snů geniálnímu zločinci asi žilo?

Al Capone se narodil v roce 1899 v New Yorku italským přistěhovalcům z Neapole. A už jako malý kluk s ním byly problémy. Školu nedodělal, protože zbil svoji učitelku a rád se věnoval pouličním rvačkám, krádežím a později se nebál ani vraždění.

V pozdějších letech si za peníze, které získal za obchodování s alkoholem a prostituci koupil krásnou vilu na Palm Beach v Miami. Zaplatil za ni 40 tisíc dolarů a ještě navíc ji zvelebil za dalších 200 tisíc. Přistavěl k ní penzion pro své nohsledy, vystavěl nádhernou zahradu s bazénem, který byl ve své době největším v Miami a postavil vysokou zeď a vrátnici, aby se k němu nikdo nedostal.

Ve čtyřech ložnicích a třech koupelnách rozmýšlel svoji gangsterskou strategii, pořádal nezřízené večírky a pravděpodobně zde také vymyslel jeden z největších gangsterských masakrů, který se zapsal do historie jako Masakr na Den sv. Valentýna. Tehdy jeho muži chladnokrevně zastřelili šest gangsterů za cílem zabít Al Caponeho nepřítele Bugse Morana. 

Po jeho smrti zůstal dům manželce, která ho však prodala a od té doby vila vystřídala několik majitelů. Naposledy v roce 2018 šel dům do aukce za téměř 15 milionů dolarů, v přepočtu za 339 milionů korun.