Nejnovější přírůstek samozřejmě zaujal i nedávno narozenou sloní slečnu

Nejnovější přírůstek samozřejmě zaujal i nedávno narozenou sloní slečnu Zdroj: Zoo Praha

Benjamínek sloní rodiny si užíval i první vycházku ven, bohužel bez přihlížejících návštěvníků
V době, kdy byla zoo znovu otevřená, přišel další hvězdný okamžik. Narodilo se druhé slůně
Matkou se stala slonice Tamara. Sloní holčička na své jméno teprve čeká
V pátek 27. března přiletěl do zoo čáp znovu, tentokrát se rozrostlo stádo slonů indických
Tři nováčky najdeme ve výběhu komby jižní, První mládě se narodilo v březnu, další dvě pak na apríla
20
Fotogalerie

Nemotorná slůňata, roztomilý dikobraz i malý tapír. Fotky mláďat z pražské zoo narozené za koronaviru

Měsíc a půl měla pražské zoo uzavřené brány kvůli vládním nařízením. Ve speciálním režimu se návštěvníci do zoologické zahrady vrátili. Ve výbězích nalezli spoustu nových mláďat, která se v době nucené přestávky narodila. Největší zájem byl o slony, protože populace chobotnatců se rozrostla o dvě slůňata. Podívejte se i na další přírůstky!

Největší rozruch samozřejmě způsobili sloni, kteří mezi sebou přivítali hned dva nové členy. Na facebookovém profilu pražské zoo mohli návštěvníci vidět první kroky obou mláďat. Na portále Youtube byla uveřejněna videa s roztomilými zvířaty.

Velký ohlas získalo mládě tapíra čabrakového, které se narodilo 19. dubna. Jedná se o historicky druhé mládě tapíra, jež bylo odchováno v pražské zoo. Typicky zbarvený benjamínek dostal jméno o týden později. Ředitel zoologické zahrady Miroslav Bobek jej prozradil na Facebooku a od té doby můžeme najít mládě se jménem Morse. Sám ředitel výběr zdůvodnil tím, že Světový den tapírů připadá na stejný den jako Den Morseovy abecedy a zbarvení malého tapírka morseovku opravdu připomíná.

Rozšířilo se i stádo koní Převalského, na jehož chov se zoo specializuje. Společně s radostnou zprávou ale Miroslav Bobek oznámil, že transport koní Převalského do Mongolska pro letošní rok končí. Kvůli opatřením, která celý svět sužují, by to nebylo bezpečné. Přesun měl proběhnout na přelomu května a června.

V neposlední řadě se narodila mláďata i dalším zvířatům. Je mezi nimi například dikobraz, adax či lemur. Stranou nezůstala ani menší zvířata, a tak se chovatelé těšili z malých želv či gekonů zázračných. Zoologická zahrada se veřejnosti otevřela na konci dubna, a tak se do opuštěné zoo vrátil smích.