Video placeholde
Režiséři Vít Klusák a Barbora Chalupová, autoři celovečerního dokumentu V síti.
Tým dokumentárního filmu V síti.
Záběry z dokumentu V síti
Záběry z dokumentu V síti
Záběry z dokumentu V síti
12
Fotogalerie

Velký úspěch pro snímek V síti. S téměř 180 tisíci diváky jde o nejsledovanější český dokument

Snímek V síti režisérů Barbory Chalupové a Víta Klusáka, který je šokující výpovědí o zneužívání dětí na internetu, se za prvních sedm dní v kinech stal nejnavštěvovanějším českým dokumentem v historii. S aktuálním počtem 179.139 diváků se rovněž stal nejúspěšnějším filmem distribuční společnosti Aerofilms. Z pomyslného trůnu sesadil dokument Občan Havel Pavla Kouteckého a Miroslava Janka z roku 2007, který vidělo 163.726 diváků. 

Celovečerní dokument V síti je experimentem, který otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dívčím vzezřením Tereza Těžká, Anežka Pithartová a Sabina Dlouhá se přihlásily na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek on-line. Setkaly se s věcmi, které zaskočily i filmaře. Oslovili je sexuální predátoři vyhledávající nedospělé dívky a od nevinné konverzace přecházeli k výzvám ke svlékání, masturbování a zasílání choulostivých fotografií. V některých případech je divák svědkem vydírání, kdy dívkám vyhrožují, že fotografie zveřejní na internetu. Jedním z mužů je dokonce člověk pracující s dětmi.

Celý rozhovor s aktérkou dokumentu V síti Terezou Těžkou

Video placeholde
Prostor X: Rozhovor s Terezou Těžkou • Prostor X

Tři herečky během deseti dnů kontaktovalo prostřednictvím sociálních sítí 2458 sexuálních predátorů. Materiály natočené dokumentaristy prověřili pražští kriminalisté a podezírají devět lidí z přečinu pokus o navazování nedovolených kontaktů s dítětem, za což hrozí až dva roky vězení.