Video placeholde
Naomi Watts si zahraje v chystaném spin-offu Game of Thrones.
Herečka Naomi Watts
Herečka Naomi Watts
Vladimír Furdík jako Noční král v seriálu Hra o trůny
Noční král zabil draka Daenerys Targaryen, pak s ním zbořil Zeď a uvolnil cestu Bílým chodcům do světa lidí
12
Fotogalerie

Pokračování Hry o trůny: Vše, co potřebujete vědět o dalších chystaných seriálech

Zatímco těla mrtvých z poslední série Hry o trůny ještě úplně nevychladla, HBO už rozjelo svou mašinu na peníze dál. Televizní stanice chystá pod dozorem spisovatele George R. R. Martina další trojici seriálu a jeden z nich už se dokonce začal natáčet. O chystaném prequelu se toho ví už poměrně dost, včetně hereckého obsazení.

Zatímco dvojice tvůrců David Benioff a D. B. Weiss, která Hře o trůny vdechla i vzala život, tento svět opouští a přesouvá se do vzdálené galaxie pracovat na nové trilogii Star Wars, natáčení prequelu už je v plném proudu. HBO si už totiž v roce 2017 vybralo scénář Jane Goldmanové (má za sebou komiksovku Kick Ass či dvojici filmů Kingsmen) a v roce 2018 objednalo pilotní díl, na kterém se Martin podílí jako co-producent.

Následně se potvrdilo, že prequel Hry o trůny se bude odehrávat během tzv. první Dlouhé noci, tedy období první invaze nemrtvých před 8 000 lety. Tehdy Bílí chodci málem zničili svět a porazil je až legendární hrdina Azor Ahai, o kterém si více můžete přečíst v našem samostatném článku. Seriál by měl tedy zmapovat okolnosti vzniku Bílých chodců a počátky rodu Starků i odhalit blíže nespecifikovaná tajemství na východě.

Podle posledních zpráv už začalo natáčení prequelu v Belfastu pod krycím názvem Blood Moon ještě před koncem vysílání poslední série Hry o trůny. Oficiální název stále nebyl potvrzen, i když samotná scénáristka Goldmanová preferuje označení The Long Night, tedy Dlouhá noc.

Režii bude mít na starosti S. J. Clarksonová, která je podepsána třeba pod seriály Dexter, Banshee nebo Collateral. V hlavní roli se představí herečka Naomi Wattsová, která byla nominovaná na Oscara za filmy 21 gramů a Nic nás nerozdělí. V seriálu si střihne „charismatickou hrdinku, která skrývá temná tajemství“. V dalších blíže nespecifikovaných rolích se představí  Josh Whitehouse, Naomi Ackieová, Denise Goughová, Jamie Campbell Bower, Sheila Atimová, Ivanno Jeremiah, Georgie Henleyová, Alex Sharp a Toby Regbo.

Oficiálně ještě není známo ani datum vysílání, samotní bossové z HBO řekli, že chtějí Hru o trůny ukončit a nechat doznít a nepoužívat ji jako startovací plochu pro nový seriál. Velmi se ale skloňuje rok 2020, a to jeho první polovina. Nabízel by se tedy duben jako tradiční startovací měsíc.

Kromě tohoto seriálu jsou ještě potvrzeny práce na dalších dvou projektech. Jak ale řekl sám autor George R. R. Martin, většina vzniklých seriálů z jeho světa by měla Hře o trůny předcházet a on sám by si pokračování svých nejvymazlenějších hrdinů na televizním plátně nepřál. Známé tváře jsme tak pravděpodobně s posledním dílem Hry o trůny viděli naposledy.