Mezi děti, kterým má charitativní projekt Patron dětí pomoci, patří i Ivetka a její čtyři sourozenci.

Mezi děti, kterým má charitativní projekt Patron dětí pomoci, patří i Ivetka a její čtyři sourozenci. Zdroj: Patron dětí

Charitativní projekt Patron dětí je oficiálním neziskovým partnerem karlovarského filmového festivalu

Projekt, který pomáhá zdravotně a sociálně znevýhodněným dětem po celé České republice, se letos zúčastní filmového festivalu v Karlových varech jako oficiální neziskový partner. Jeho prezentaci najdou návštěvníci ve stanu projektu Lidé odvedle, kde budou moci dětem přispět na lepší dětství.

„Patrona dětí jsme si jako oficiálního neziskového partnera letošního 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vybrali z několika důvodů. V první řadě se nám líbí, že je to projekt adresný, kde si každý dárce může vybrat konkrétní příběh a dítě, které podpoří. Líbí se nám také to, že umí pomoci i s drobnými, každodenními potřebami, které mohou tolik přispět ke spokojenému dětství a na které se přitom tak často zapomíná,” říká ředitel festivalu Jiří Bartoška.

Patron dětí spojuje lidi, kteří jsou ochotni pomáhat s těmi, co pomoc skutečně potřebují. Prostřednictvím drobných peněžních darů plní malá i velká přání a potřeby dětí z celé České republiky. Vybrané peníze putují na zájmové kroužky, školní obědy i pomůcky, tábory, rehabilitace, kauce na nájemné a mnohé další.

„Celý náš projekt zastřešuje a jeho provoz financuje Nadace Sirius, která je již několikátým rokem partnerem sekce Lidé odvedle. Ta má za cíl zaujmout širokou veřejnost a přinutit ji přemýšlet o životě lidí se zdravotním postižením. Ve stanu Nadace Sirius se tak dozvíte, jak nevidomý čte, neslyšící slyší budík nebo co všechno umí asistenční pes. Právě zde se budete moci dozvědět více také o charitativním projektu Patron dětí,” říká ředitelka projektu Edita Mrkousová.

Ve čtvrtek 4. července navíc proběhne Den Patrona dětí. Návštěvníci festivalu tak budou mít možnost přispět na lepší dětství zakoupením symbolických náramků a odznaků, které se budou prodávat po celém festivalu i ve festivalovém obchodě. Výtěžek z celého prodeje půjde ze 100 % na dětské příběhy, které jsou zveřejněnéna webu projektu.

„Já osobně jsem si svůj příběh už vybral. Rozhodl jsem se podpořit příběh desetileté Terezky. Věřím, že nezůstanu sám a že právě dobré jméno a neopakovatelná atmosféra našeho festivalu inspirují jeho návštěvníky, hosty i filmové fanoušky, aby udělali totéž,” dodává Jiří Bartoška.

Patron dětí je charitativní projekt, jehož smyslem je pomáhat zdravotně a sociálně znevýhodněným dětem a jejich rodinám z celé České republiky. Dává prostor příběhům dětí, kterým v životě nepřálo štěstí. Spojuje lidi, kteří jsou ochotni pomáhat s těmi, co pomoc skutečně potřebují. Prostřednictvím drobných peněžních darů plní malá i velká přání a potřeby dětí. Vybírá peníze na zájmové kroužky, školní obědy, ale i nové kolo nebo speciální zdravotní rehabilitaci. Peníze se k dítěti vždy dostanou do poslední koruny. Projekt zastřešuje a jeho provoz financuje Nadace Sirius.

Více informací získáte na těchto odkazech:

Web:https://patrondeti.cz

Facebook:https://www.facebook.com/PatronDeti

Instagram:https://www.instagram.com/patrondeti.cz

YouTube:https://www.youtube.com/channel/UCJ793Z8Q2lKYg8PyafUOXjw