Video placeholde

Baví mě hrát o sexu, drogách i fotbale. Proměna z princezny v královnu nevadí, říká Veronika Khek Kubařová

Pohádka, rodinná romantická komedie a jízda z fotbalového prostředí plná excesů. Veronika Khek Kubařová má na následující měsíce „ve frontě“ tři filmové premiéry: Tajemství staré bambitky 2, Přání Ježíškovi a Vyšehrad. „To nejlepší, co může herce potkat, je, že má možnost objevovat, zkoumat a zkoušet různé žánry,“ pochvaluje si herečka.  

Tajemství staré bambitky 2 (premiéra 9. prosince) je pokračováním původně televizní pohádky z roku 2011, v níž princ Jakub (Tomáš Klus) zachraňuje říši rozkrádanou zlotřilými rádci. Veronika Khek Kubařová v novém díle hraje královnu Julii ze sousedního království, která se stane nástrojem pomsty vyhnaných rádců. V Přání Ježíškovi (11. listopadu) Kubařová představuje jednu z mnoha postav „hromadné“ komedie o ukázkově rozkmotřené rodině, která prožívá nadmíru dramatické Vánoce. A Vyšehrad (26. května 2022) je dlouho odkládaná celovečerní verze populárního internetového seriálu o „padlé fotbalové hvězdě“ Juliovi „Lavim“ Lavickém v podání Jakuba Štáfka.

V jakém časovém rozmezí tyhle tři filmy vznikly?

V docela velkém. „Bambitka“ vznikala letos na jaře, vlastně samostatně, nehrála tehdy ani divadla, takže jsem měla čas opravdu se věnovat jenom jí. Vyšehrad a Přání Ježíškovi se předtím lehce protnuly.

Musela jste pokrýt docela velké žánrové rozmezí od pohádky po film v duchu „sex, drogy a fotbal“. Která poloha vám seděla nejvíc?

Samozřejmě sex, drogy a fotbal! Ne, já jsem za tohle spektrum vděčná, protože to nejlepší, co může herce potkat, je, že má možnost objevovat, zkoumat a zkoušet různé žánry. Jako obrovský fanoušek seriálu Vyšehrad jsem byla nadšená, když mě Kuba Štáfek oslovil. Říkala jsem mu, že je asi málo pravděpodobné, že bychom narazili na nějakou hranici, za kterou bych při natáčení nešla, protože vím, že oni všechno udělají dobře. A zároveň mám i jako divačka opravdu ráda pohádky i romantické komedie, takže mám radost, že jsem si takhle mohla od každého trochu utrhnout.

Nevyděsilo vás, že už jste se prostřednictvím Julie v Bambitce 2 přehrála z princezen do rolí královen?

Naopak! Ne, že bych princezny neměla ráda, ale mám radost, že se z téhle škatulky dostávám. Člověk přirozeně stárne a posouvá se jinam a já jsem ráda, že stárnou i role, které dostávám. Doufám, že se jednoho dne propracuju k pohádkovým babičkám a čarodějnicím.

Říkáte, že máte ráda romantické komedie, ale Jakub Štáfek tvrdí, že jimi jsme přesycení. Není jich už opravdu moc?

Vzniká jich hodně, to je pravda, ale myslím si, že vznikají z nějaké poptávky. Kdyby je diváci nechtěli, tak se vůbec netočí, protože by na ně nikdo nepřišel. Romantická komedie může být blbá i dobrá. Samozřejmě, že vzniká i spousta blbých romantických komedií nebo špatných filmů obecně. Ale romantických komedií se lidé asi ještě nepřejedli, protože se na ně pořád chodí.