45. MFF

45. MFF Zdroj: Adam Kolář

Hřebejkův Kuky a honosné prase

Večer jsem dostal do ruky letáček, který lákal na 3D venkovní projekci – koná se prý každou půlhodinu (samozřejmě až po setmění) na Divadelním náměstí. Je to opravdu zážitek: vidět barák, který zprvu mění tvar a najednou se zřítí.

 

Celá akce je skvěle ozvučená, a jak mi již došlo, ve Varech teď tedy žádný noční klid neexistuje. Ten dům, na který se projekce od Vodafonu promítá, je náhodou výborný klub Aeroport, kam máte vstup zdarma, pokud jste držitelem festivalového passu. Jestliže ho nevlastníte, zaplatíte vstupné 50 korun. Hudba tam celou noc stojí za to a drinky i společnost nám, batůžkářům, může vyhovovat o trochu víc, než například v Morganově stanu. Další krásný objev večera byl speciální kelímek na pivo, který když si koupíte, tak nejen že máte pivo za 15 korun, ale hlavně máte svůj festivalový kelímek a stává se z vás ekolog, který s každým dalším pivem nevyhodí kus plastu.

 

45. MFF45. MFF|Adam Kolář

 

Další objev se týkal oficálního letáčku Českého Filmového Institutu, který informuje o všech českých filmech, které budou ve Varech k vidění. Hned na titulní straně je fotka Kukyho; autor, kterého u fotky institut uvedl, se jmenuje: Jan Hřebejk. Vidíte to, tak si to ti Honzové asi prohodili. Cestou na autobus jsem ještě potkal velice honosní prase, které mělo obojek od Luise Vuittona. Vary jsou holt stylové! Takže si s sebou, prosím vás, nezapomeňte vzít nazdobené prase, nebo kozu. Ovce už máme…

 

Sledujte také Festivalový blog Dariny Křivánkové a Fotoblog Jana Šibíka.