reakce

reakce Zdroj: red

Reakce KDU-ČSL na článek týkající se legislativy upravující konzumaci alkoholu na českých řekách

Reakce KDU-ČSL na článek „Lidovci chtěli přednostně uzákonit popíjení alkoholu na českých řekách. Jsem rád, že jim to neprošlo“:

Autor komentáře Lidovci chtěli přednostně uzákonit popíjení alkoholu na českých řekách. Jsem rád, že jim to neprošlo se bohužel mýlí a zjevně nepochopil sněmovní legislativní proceduru. Návrh Jana Bartoška směřoval k řádnému projednání zákonů vrácených Poslanecké sněmovně Senátem, protože bohužel v rámci dvou schůzí PS se na ně nedostalo.

A to hlavně z důvodu zájmu vládní koalice přednostně projednávat vládní návrhy slibů voličům. Tento postup nese nejen znaky pohrdání rozhodnutím Senátu, ale je také v rozporu s § 97 Jednacího řádu, který jasně hovoří o tom, že vrácené zákony se mají projednat na nejbližší schůzi. KDU-ČSL je přesvědčena, že kdo jiný než zákonodárci mají jít příkladem a zákony dodržovat. Proto jsme navrhovali projednání všech zákonů vrácených Senátem na jednání PS. Bohužel neúspěšně.

A pokud jde od pití na vodě či na kole, stačilo by, kdyby se autor komentáře podíval na hlasování nás poslanců KDU-ČSL. Vždy jsme byli PROTI toleranci alkoholu jak u cyklistů, tak u vodáků. Podle našeho názoru si každý má vybrat, čemu se bude věnovat, ale není správné uzákonit možnost ohrožovat jak další lidi na vodě tak v silničním provozu včetně cyklostezek.