policie

policie Zdroj: Policie.cz

Kdo nese vinu za brutální útok mačetou v novoborském baru?

O brutálním útoku mačetou na hosty baru v Novém Boru se u nás hodně psalo, informace byla zprvu upravována v duchu politické korektnosti (etnická příslušnost úročníků je tabu), teď už i v Právu už píší o „útoku skupiny místních Romů“.

Zdá se, že politická korektnost se v některých případech dá až do konce držet jen obtížně, nebo vůbec ne. v tomto případě hlavně proto, že útočníků se zastal předseda místního Romského občanského sdružení (jenž je zároveň i předsedou místní organizace KSČM).

 

Problém byl v tom, že barmanka vyzvala k odchodu tři mladé Romy, kteří hráli na automatech a údajně se odmítli legitimovat, aby prokázali, že jsou plnoletí. Ti poměrně drsným způsobem odmítli, takže barmance museli vypomoci tři hosté. Vyhození se po chvíli vrátili s posilou a vyzbrojení mačetami a všechny tři zranili, z toho jednoho vážně. Předseda sdružení teď argumentuje tím, že za útok může barmanka, protože nezletilé vůbec neměla k automatům pouštět. V souvislosti s tím, co se pak odehrálo, je toto tvrzení poměrně velká drzost.

 

 

Dále je (podle jiného romského místního představitele) na vině policie, která případ nedbale vyšetřovala. Místní obyvatelé připravují na pondělí poklidné protestní shromáždění, je velmi těžké se jim divit. Extremisté se případu naštěstí ještě nechytili.