Viktor Kožený

Viktor Kožený Zdroj: Jan Šibík

Exkluzivně pro Reflex.cz: Odvolání Viktora Koženého proti obviněním souvisejícím s kupónovou privatizací

Léta na výzvy českých soudů nereagoval; až v těchto dnech podává Viktor Kožený oficiální stobodové odvolání proti obviněním souvisejícím s kupónovou privatizací. Jelikož se jedná o spor, s nímž je obeznámena veřejnost, považuje Reflex za správné, aby se veřejnost dozvěděla také o jeho průběhu. Reflex.cz proto přetiskuje dokument exkluzivně v plném znění.

 

Čtvrteční Reflex přinese exkluzivní rozhovor s bývalým miliardářem Viktorem Koženým, který pořídil před čtrnácti dny na Bahamách, kde Kožený žije už léta. Třináct let neopustil souostroví proto, že je na něj od roku 2003 vydán mezinárodní zatykač kvůli finančním operacím z let 1995 – 1998, souvisejícím s druhou vlnou kupónové privatizace v České republice.

 

Odvolání Viktora KoženéhoOdvolání Viktora Koženého|Reflex.cz

 

KOMPLETNÍ DOKUMENT VE FORMÁTU PDF SI STÁHNĚTE ZDE

 

 

 

 

Viktora Koženého zastupuje v České republice advokát ex offo, tedy státem přidělený, protože „své věci u nás“, podle svých vlastních slov, „nevěnuje pozornost, jelikož nehodlá dodávat legitimitu politickému procesu, ve kterém je souzen třídně“.

 

 

Na otázku, proč se nevydá do Česka a nepostaví se tomu čelem, Viktor Kožený pro Reflex odpovídá: „Bylo by holé šílenství vydat se českým soudům, ne hrdinství, vítězství není zemřít, ale žít a vyhrát. Člověk nemusí být mučedníkem přibitým ke kříži na to, aby byl chlapem,“ říká mimo jiné v rozhovoru, který přinese čtvrteční Reflex.

 

Ve čtvrtek 23. června proběhne na stránkách Reflex.cz on-line chat čtenářů s Viktorem Koženým; dotazy bude možné pokládat od středy 22. června. Pro další informace sledujte Reflex.cz.

 

Pozn.: V dokumentu byly redakcí skryty osobní údaje stran sporu a poznámky k závěrečným úpravám odvolání.