Olympiáda v Praze

Olympiáda v Praze Zdroj: Profimedia.cz / Reflex.cz

Pražská olympiáda konečně zhynula. Zadarmo to nebylo

Pražští radní nejspíš pošlou do likvidace „obecně prospěšnou“ společnost Praha olympijská. Ta v minulém volebním období celkem zbytečně chystala kandidaturu Prahy na letní olympijské hry v letech 2016, popřípadě 2020.

 

Trochu to připomíná Cimrmanův projekt, jak Čechům opatřit moře. 70 milionů je v čudu a zůstalo nám z toho nejspíš jen pár obrázků, jak by to mohlo vypadat, kdyby to bylo. Jenže nebude nic, což je konec konců dobře. Neumíme ani postavit dálnici, tak co se budeme cpát do olympiády. Ostatně pokud někdo bere aspoň na 20 procent vážně záměr, že by se měla aspoň trochu snížit míra korupce, nemůže na takový projekt ani pomyslet.

 

 

 

Mnoha firmám a kamarádům z radnice by se to pochopitelně líbilo. Ostatně víme, jak dopadlo slavné sněžné mistrovství v Liberci. Zeptejte se Liberečáků. Bylo to asi tak, že se hosté vozili z hotelů v Praze, protože jistí lidé na jistých místech tvrdili, že zdejší kapacity jsou obsazené. Několika telefonáty se ta lež dala snadno odhalit. Ale kdo si co na kom vezme? Místní podnikatele celý slavný šampionát jen poškodil. Hrabali jiní. Pokud se obohatili místní, každý ví, kdo byli ti místní a proč se jim to povedlo. Ale hlavně nejmenovat, kdo má pořád co běhat po soudech, zvlášť kdyby se rozhazovači peněz chtěli třeba zahojit nějakými žalobami jako že jejich čest a újma atd. a další sci-fi.

 

Tak pražská olympiáda odpočívá v pokoji a je to dobře. 70 milionů v p….i. No co, na jednoho Pražáka je to tak na svačinu. Ti, co tohle utratili, si ale asi užili víc, než jednu svačinu.

 

 

Není vše ztraceno, třeba někdo vymyslí projekt Mostecko kosmické, jako že tam bude raketová základna místo Bajkonuru. Chtělo by to hodně obrázků, animací, svačinek a rautíčků a nějaké ty expertní studie od znalečků a všeználečků.

 

Prý i jen tohle uvažování o olympiádě zvýšilo prestiž České republiky. Že by? Zvýšit se dá jen to, co existuje.