Aleš Hušák

Aleš Hušák Zdroj: Archív

Sazka je vytunelovaná. Opět nepůjde nikdo sedět?

Několik nejsilnějších hráčů českého byznysu se snaží zmocnit loterijní společnosti Sazka. Jak tento boj dopadne, uvidíme brzy. Po pátečním rozhodnutí soudu také víme, že šéf Sazky Aleš Hušák, už nebude ve firmě rozhodujícím hráčem. Jenže společnost je zjevně vytunelovaná a stavba „proslavené“ Sazka arény (dnes nese jméno jiné firmy) proběhla zcela nestandardně. Nevypadá to ale, že někdo za tyto věci ponese trestní odpovědnost.

Záhadou už je, jak může krachovat firma, která vybírá od lidí miliardy ročně na sázkách a přitom na výhry vyplácela jen polovinu získaných peněz. Je vidět, že finanční transakce, investice a výdaje se roky pohybovaly podivnými koryty. A vrcholný management Sazky v čele s Hušákem zcela selhal. Zůstane to bez jakékoli odezvy?


Naprosto nezodpovědně se ale celá léta chovaly ke svému majetku hlavní akcionáři Sazky. Různé sportovní organizace Hušák dlouho vodil za nos a ony jen přihlížely, jak „jejich“ peníze mizí a mizí. Nebo snad mizely i v kapsách některých zástupců sportovců?

 

 

Ve vstupním foyeru Sazka arény nechal kdysi megaloman Aleš Hušák umístit pamětní desku, na které se kromě jiného píše, že hala byla postavena „proti vůli mnohých a navzdory mnohým“. Proti byl například tehdejší premiér Vladimír Špidla. Dnes je ale spíše vidět, že za Hušákova vedení byla Sazka „navzdory mnohým“ vytunelována a dovedena až do konkurzu.


Ale jako téměř vždy v Česku, zřejmě za to nikdo neponese trestní odpovědnost.