Mickey Mouse a Minnie.

Mickey Mouse a Minnie. Zdroj: iva

Animáč jako řemen: Disney koupil práva na komando, které zastřelilo bin Ládina

Společnost Disney, především známa pro své pohádky a zábavní park Disneyland, koupila práva na Navy SEALs Team 6, jak se neoficiálně nazývá komando, jež zlikvidovalo Usámu bin Ládina.

Proč si společnost, která je zaměřena především na děti a kreslené pohádkové postavičky, koupila práva na název komanda? Je to jednoduché. Disney je znám pro svou podnikavost a bezprostřední vidinou vydělávat. Není to tak dávno, co vyšlo najevo, že vesměs šikanuje své zaměstnance v Disneylandu na Floridě, jen na úkor pár dolarů. Dá se říct, že Disney by si pro dolar nechal koleno vrtat.

 

Tato podnikavost došla tak daleko, že Disney nyní plánuje prodávat práva na použití „Navy SEALs Team 6“ trademarku všem firmám, jež budou chtít vyrábět jakékoliv hračky, vojáčky, autíčka, trička, a hlavně počítačové hry, jejichž výrobci už jistě chystají nějakou střílečku o slavném dopadení Usámy. Neuvěřitelně rychlé pak bylo vedení Disney, které neváhalo a už jeden den po zásahu na bin Ládina vyřizovalo smlouvy o koupi tohoto trademarku.

 

Takové podnikatelské ambice se opravdu jen tak nevidí. Pokud tedy plánujete něco, s čím uděláte díru do světa, nezapomeňte ze sebe předtím udělat trademark. Jinak si vás přes noc koupí Disney a pak vás bude šikanovat v převleku Mickeyho Mouse v jednom ze svých zábavních center.