Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn Zdroj: Profimedia.cz

Nepovedený orální sex a zatčení francouzského šéfa Mezinárodního měnového fondu

Jeden z vážných kandidátů na nového francouzského prezidenta, šéf Mezinárodního měnového fondu, Dominique Strauss-Kahn (62), byl v neděli v New Yorku zatčen a pak obviněn z pokusu o znásilnění, omezování osobní svobody a sexuálně motivovaného trestného činu. Další celoplanetární ostuda je na světě. Co ale mohlo vést podobného člověka, který bere roční, od daní osvobozený, plat 500 000 dolarů, k podobnému činu?

Útok na dvaatřicetiletou pokojskou se podle její výpovědi odehrál v luxusním apartmánu č. 2806 (stojí 3000 dolarů za noc) v hotelu Sofitel na newyorském Manhattanu v sobotu odpoledne kolem jedné hodiny. Policie uvedla, že pokojská vstoupila do haly apartmánu, když Strauss-Kahn vycházel úplně nahý z koupelny. Prý se na ní vrhl, požadoval po ní orální sex a snažil se jí dostat do postele v ložnici. Když se mu to nepodařilo, údajně zopakoval útok ještě jednou a tahal ženu po zemi do koupelny. Ta ale pak utekla a zalarmovala policii.

 

 

Celý příběh zní dost nepravděpodobně, ovšem když policie dorazila do hotelu, Strauss-Kahn už v pokoji nebyl, zanechal v něm svůj mobil i některé osobní věci. Vyšetřovatelé se tedy domnívají, že odešel ve velkém spěchu. Že by si ale nikdo v hotelu nevšiml, že odchází jeden z jejích nejvýznačnějších hostů, když předtím měla pokojská upozornit na jeho podivné počínání?

 

Drama ale pokračovalo asi za 12 hodin v noci ze soboty na neděli na Kennedyho mezinárodním letišti v New Yorku. Detektivové vpadli do letadla společnosti Air France a deset minut před odletem šéfa Mezinárodního měnového fondu zadrželi. Urychlený odlet z USA zřejmě bude také svědčit proti Strauss-Kahnovi.

 

Navíc policie říká, že pokojská utrpěla při „souboji“ s ředitelem MMF několik drobných zranění, což potvrdili lékaři při vyšetření.

 

 

Pro Dominique Strausse-Kahna přišla aféra v nejméně vhodnou dobu. Měl totiž skončit na místě šéfa Mezinárodního měnového fondu, v jehož čele stojí od listopadu 2007, a ucházet se o úřad francouzského prezidenta ve volbách, které budou příští rok. Tento možný kandidát socialistů měl navíc podle průzkumů šanci porazit Nicolase Sarkozyho.