Fotografie, ze které "záhadně" zmizela Hillary Clintová

Fotografie, ze které "záhadně" zmizela Hillary Clintová Zdroj: Reprofoto Di Tzeitung

Židovské noviny vymazaly Clintonovou z historie

Newyorské noviny Di Tzeitung nechaly ze snímku, na kterém bezpečnostní tým prezidenta Obamy sleduje likvidaci Usámy bin Ládina, zmizet všechny ženy včetně americké ministryně zahraničních věcí Hillary Clintonové.

Clintonová a ředitelka protiteroristického oddělení v Bílém domě Audrey Tomasonová se vytratily ze snímku fotografa Petea Souzy, který zachycuje ministryni, jak si zakrývá obličej rukou při sledování rozhodující fáze operace.

 

 

V brooklynských novinách je ale na místě Clintonové pouze prázdné místo, doplněno o rameno Denise McDonougha, zástupce poradce pro národní bezpečnost, které ministryně zahraničí na původní fotografii zakrývá. Místo Audrey Tomasonové, pro změnu nahradily dveře.

 

1400x933 IMAGE(jpg) Původní neupravená fotografie na které Hillary Clintonová společně s Barackem Obamou a dalšími sleduje přímý přenos z Pakistánu 1400x933 IMAGE(jpg) Původní neupravená fotografie na které Hillary Clintonová společně s Barackem Obamou a dalšími sleduje přímý přenos z Pakistánu|Profimedia.cz

 

Di Tzeitung tedy bez ostychu pozměnil historii, když svým čtenářům zapřel účast dvou žen na této operaci, jež dodnes hýbe světem. V oficiálním prohlášení se židovské noviny omluvily Bílému domu i ministerstvu zahraničí s vysvětlením, že si ministryně a někdejší senátorky váží. Na svou obhajobu však podotkly, že musí respektovat svou dlouhodobou politiku, jež jim zakazuje zobrazovat ženy. Prý to vyžadují pravidla jejich čtenářů, kterými jsou z valné většiny ortodoxní židé.