Vladimíř Putin a nová Lada

Vladimíř Putin a nová Lada Zdroj: Youtube.com

Putinovu snahu o poslední záchranu Lady zhatil nový, nestartující vůz

Když ve středu dostal ruský premiér Vladimir Putin příležitost k podpoře nového modelu Granta od ruského výrobce vozů Lada, nedařilo se mu ho nastartovat. Lada tímto selháním měla už konečně zasadit poslední hřebík do své, již dlouho čekající rakve.

Video, které zveřejnil server Life News.ru, jasně ukazuje, jak se Putin snaží pětkrát marně nastartovat. Poté nastane střih a následně motor už běží. Těžko tedy odhadovat, na kolikátý pokus a za jakých okolností se nakonec podařilo to nesmírně ošklivé, ale přitom zcela nové auto nastartovat.

 

 

Celé tohle divadlo mělo značku zachránit. Působí však tak komicky, že to celé snad ani nebylo nutné. Putinovi, který má své sportovně střižené sáčko a sluneční brýle se nejprve nepodaří otevřít kufr, se kterým mu musí pomoct dva manažeři továrny. Pak ještě několikrát kufr zkoumá, až to celé začne působit dojmem, že si ruský mafián přišel zkontrolovat vůz, který má posloužit při loupeži a v kufru musí ukrýt alespoň jednu mrtvolu.

 

 

Premiér Ladu v jejím těžkém období dlouhodobě podporuje. Sám od Lady vlastní vojenský offroad. Snaží se udělat všelicos, aby Ladu zviditelnil a prodal. Loni se dokonce vydal v jednom voze této značky na Dálný východ, za hojného doprovodu médii. Marně. Poslední šance na záchranu značky v podobě Granty musí na soudném člověku vyvolat pouze úsměv. Ten vůz byl snad navržen, když naši hokejisté vyhráli v Naganu. Navíc je evidentně nefunkční.

Putin má pravdu s Ladou Nivou, která je opravdu stále jednou z klasik offroadů, ale její název mluví sám za sebe – z venku ošklivá a uvnitř plesnivá. Mezitím, co už i v Mladé Boleslavi objevili velice slušného yettiho, v Ladě Niva by si Putin nemohl ani pustit své oblíbené „blú bery chil“. Rádio v tom voze být totiž ani nemůže. Vždyť by nebylo slyšet.

Když však jeden z nejmocnějších mužů planety prohlásí, že nový model chválí, a označí ho za dobré auto, tak se stane, že i již dávno mrtvá Lada stále bude mezi živými. Při startování byla podle Putinových slov chyba na jeho straně, protože příliš rychle dupal na plyn a nevěděl, že vůz je vybaven elektronickým akcelerátorem, který je třeba spouštět pomalu.