Usáma bin Ládin

Usáma bin Ládin Zdroj: Profimedia.cz

Teenageři nevědí, kdo je to Usáma bin Ládin

Podle společnosti Yahoo! a jejich vyhledávače, který pracuje na stejné bázi jako Google, si v den smrti nejslavnějšího teroristy světa spousta teenagerů zadala do vyhledávače otázky typu: Kdo je to Usáma bin Ládin?

Nejvíce alarmující bylo zjištění, že jedna třetina z těchto lidí byli Američané, kteří by zrovna onoho muže, jenž na jejich zemi tak nehezky a ne zrovna tak dávno zaútočil, mohli znát.

 

Druhé skandální zjištění kolem této statistiky poukázalo na čím dál tím více ignorantskou novou generaci. Šedesát šest procent dotazů o tom, kdo byl Usáma, zadali teenageři ve věku mezi 13–17 lety. Na paty jim pak šlapala skupina ve věku 17–20 let, jež se podílela čtyřiceti procenty.
Seznam top otázek pouze dokresluje obrázek, jejž si o této valné většině uživatelů internetu v dané věkové skupině můžeme vytvořit:

 

 

1. Je Usáma bin Ládin mrtev?
2. Jak Usáma bin Ládin zemřel?
3. Kdo zabil Usámu bin Ládina?
4. Jak starý je Usáma bin Ládin?
5. Kdo je Usáma bin Ládin?
6. Kde Usámu bin Ládina zabili?
7. Je Usáma bin Ládin mrtev, nebo žije?
8. Jak vysoký je Usáma bin Ládin?

 

Statusy teenagarůStatusy teenagarů|Archív

 


Smutné je, že tuto generaci ani neomlouvá, že se případně narodila až po útocích 11. září. To by spadala do věkové skupiny deseti let, která asi má ještě právo nevědět, kdo to byl zlý strejda bin Ládin. Jejich o pár let starší vrstevníky ovšem nic takového neomlouvá. Každý Američan by měl znát bin Ládina stejně jako hamburger – ať už kvůli pohledu do historie, nebo do budoucnosti.