Terminator

Terminator Zdroj: YouTube.com

Konec světa už je za námi. Proběhl v tomto týdnu

Podle filmu Terminátor měl být v úterý zničen život na naší Zemi. Nestalo se. Zadaří se apokalypse podle jiných verzí?

V úterý 19. 4. 2011 v 8.11 měl počítač Skynet započít jaderný útok na lidstvo. Zároveň také poštvat veškerou techniku, včetně robotů, proti lidstvu. Alespoň tedy podle filmu Terminátor.

 

Pokud vás váš počítač během čtení tohoto článku sežere, Skynet se jen opozdil. Sám režisér Terminátora James Cameron na svém blogu uvedl: „Měli jsme být zničeni Skynetem. Místo útoku strojů však čelíme reálné hrozbě – globálnímu oteplování.“ A je to tu. Václav Klaus může zakreslit černý puntík ve své další knize.

 

 

Lidé se přitom skutečně dokážou zničit i bez terminátorů a Skynetu. Lidstvo může vyhynout už jen díky své neuvážlivosti, sobeckosti a ignorantství. Nejen proto, že zdevastuje vše, co by mohlo zajistit přežití, ale i proto, že už teď jsme překročili limit. Přirovnal bych to ke stavbě s určitou kapacitou a zdroji na přežití, jejíž limit byl přesažen. Ke konci světa nepotřebujeme roboty, zvládneme to sami. I ten apokalyptický počítač Skynet, který na nás v Terminátorovi poslal vražedné roboty, nakonec vyrobil zase jenom člověk.