Z filmu Doktor od jezera hrochů

Z filmu Doktor od jezera hrochů Zdroj: Archív

Odcházející doktoři už pacientům ublížili

Kolektivní vydírání odcházejících lékařů už má první oběti. Zatím ne na životech, ale „jenom“ na lidském utrpení a bolesti.

 

Včera řekl doktor Kraus, ředitel Fakultní nemocnice Brno,v pořadu Události, komentáře zcela jasně, že u nich ve špitále přestali na termíny po prvním březnu objednávat pacienty na dlouhodobě plánované chirurgické i diagnostické výkony. Očekávají totiž, že po prvním březnu - splní-li vydírající doktoři své hrozby - nebude jeho nemocnice stíhat ani nápor nových pacientů, natož pak ještě pracovat na plánovaných - a tudíž, byť za cenu prodlužování utrpení pacienta, odložitelných - operací.

 

 

V praxi si to můžeme představit jednoduše. Ta stařenka odvedle, která se s bolestí šourá o holi, protože má zničený kyčelní kloub, nemůže se skoro hýbat, bolestí nespí, ráno si stoupá hodinu, jak to nejde a bolí, ale pro ten nákup se došourat musí, protože je sama, už rok čeká, až na ní přijde pořadí na totální endoprotézu. Náhradu kyčelního kloubu nebolavou kovovou vnitřní protézou. Když se pacientovi za týden či deset dní zahojí jizva po operaci, jde domů po svých a na bolest v kyčli si už ani navzpomene. A ta stařenka na tu operaci v bolestech čeká měsíce, a nyní jí v nemocnici řekli, že si ještě pár měsíců bude muset počkat. Páni doktoři totiž odcházejí...

 

 

Vydírání odcházejících lékařů už prostě reálně přináší lidské utrpení nemocným. A já proto doufám, že až vůdci lékařských odborů praskne samou důležitostí hemeroid, tak že jak na potvoru nebude - kvůli odchodům lékařů - po ruce nikdo, kdo by ho kompetentně ošetřil.

 

Ilustrační obrázek pochází z třeskuté komedie Doktor od jezera hrochů.