Seznam nadávek

Seznam nadávek Zdroj: archiv

Jak správně nadávat: Oficiální seznam od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Do médií slavně uniklý seznam vulgarismů, které Rada pro rozhlasové a televizní vysílání rozeslala provozovatelům rozhlasu a televize, je dokonalou ukázkou toho, co se stane, když vpravdě nekompetentní úředníky vybavíte kompetencemi.

 

Výsledkem je bizarní situace, kdy já můžu v tomto článku napsat například slovo „prďola“, aniž bych se musel obávat jakéhokoli postihu, ale pokud by tento článek někdo četl v rozhlase nebo v televizi, už by měl problém. Naprosto dokonalé je pak vyjádření předsedkyně RRTV Kateřina Kalistové, která ve své bezmezné naivitě, nebo co to ve skutečnosti je, oznámila Lidovým novinám, že nejde o žádný metodický pokyn, ale „je to zkopírovaný seznam z Wikipedie“. Super!

 

 

Takže u nás úředníci vytvářejí dokumenty pomocí otevřené encyklopedie. Skvělé. Doufám, že zmíněný dokument (který je k vidění například tady) paní předsedkyně alespoň graficky upravila, aby si zasloužila svůj plat. Teď jen čekám, kdy se podle dokumentů z Wikipedie začne řídit například ministerstvo financí. To bude teprve paráda.