Vedení ČSSD: proč bychom se netěšili, když máme konečně v Senátu oranžovou většinu

Vedení ČSSD: proč bychom se netěšili, když máme konečně v Senátu oranžovou většinu Zdroj: Tomáš Tesař

ČSSD je slušná strana! Rukopis Kočkiády pouze koupila

Sociální demokracie koupila rukopis Ďuričkovy non-fiction knihy Kočkiáda. To svědčí o mimořádném vkusu, noblese a solidnosti ČSSD a je třeba za to straně poděkovat!

 

Idnes uveřejnila informaci, ze které se točí hlava. Naše politická kultura není, jak se obvykle říká, pokleslá. Naopak je (alespoň v podání ČSSD) noblesní a evropská. Socdemáci totiž koupili celý náklad knihy Kočkoviny, kterou sepsal - o dění mezi předními podnikateli a sociálnědemokratickými politiky - Bohumír Ďuričko, odsouzený na dvanáct a půl roku za vraždu pana Kočky. Mohla vyjít před volbami, ale nevyšla. "V tu dobu jsem dostal fascinující nabídku. Koupili (rozuměj lidé blízcí ČSSD) 100 tisíc výtisků a veškerá autorská práva k nim. Dostal jsem miliony," řekl Ďuričko v rozhovoru pro MF DNES.

 

 

A to je dobrá zpráva pro všechny, kteří pochybují o kultuře tuzemské politiky. Socdemáci prostě rukopis, který jim byl nepohodlný, docela civilizovaně a evropsky koupili i s autorskými a zavřeli do trezoru, místo aby Ďurička nechali normálně zabít. ČSSD mile překvpila a já jí držím palce na cestě k dalším a dalším vychytávkám vysoké politické kultury.