Barbie - Video Girl

Barbie - Video Girl Zdroj: Archív

Nová panenka Barbie je jako stvořená pro pedofily

Nejnovější kolekce Barbie vzbudila nevšední rozruch. Může prý sloužit pedofilům jako velice atraktivní pomůcka při šmírování dětí.

Ve Spojených státech se rozšířily obavy o nové řadě Barbie. Na krabici je uveden název Video Girl, což napovídá, že tato Barbie bude bezesporu nevšední. Má totiž ve výstřihu zabudovanou malou kamerku, která dokáže snímat a ukládat několik minut videa. Barbie má dále na zádech malý displej a je vybavena USB rozhraním, pomocí kterého lze nahraná videa ukládat do počítače. To by bylo v pořádku.

 

Obavy Američanů však vznikly tehdy, když unikla informace z FBI, že by tato panenka Barbie mohla být zneužívána pedofily. Tyto obavy vznikly na základě staršího případu, kdy pedofil věnoval šesti leté holčičce panenku Barbie, a posléze se na ní ukájel. Kdyby tentokrát věnoval pedofil holčičce novou řadu Video Girl, mohl by i tajně získat intimní záběry z prostředí, kde by si holčička panenku tahala s sebou. A že takových míst je!

 

 

FBI potvrdila, že se případem opravdu zabývá, avšak předem prohlašuje, že je situace v současnosti až moc vyhrocená. Případná  hrozba by to prý mohla být, ale dosti nepravděpodobná, tvrdí Kenneth Lanning, dlouhodobý agent FBI. Také dodává, že každá nová hračka, která v sobě skrývá kus technologie, otevře vždy nové spekulace, a nová Barbie, prý není výjimkou.

 

Zdali tato aféra výrobcům Barbie uškodí, uvidíme asi až po Vánocích.