Živě gestikulující komunista Castro?

Živě gestikulující komunista Castro? Zdroj: AFP

Hra o zabíjení Castra do každé kubánské rodiny!

„Spojené státy zkoušejí alespoň virtuálně uskutečnit to, co se jim za uplynulých 50 let nepovedlo v reálu," píše státní kubánský server www.cubadebate.cu.

Kubánská vláda je pobouřena videostřílečkou Call of Duty: Black Ops. Její hráči se „vtělují“ do amerického vojáka a snaží se odstřelit mladého revolucionáře Fidela Castra. Hra podle kubánského tisku legitimizuje vraždění americké vlády a ze severoamerických dětí vychovává sociopaty.

 

Kdyby byl ale Fidel co k čemu, rozdistribuoval by hru do všech kubánských škol a domácností. Kdo jiný se může pochlubit, že jako superman přežil (podle Fabiana Escalanteho z Fidelovy ochranky) 638 pokusů o atentát? Navíc takových, že před nimi všechny kousky agenta 007 blednou? Třaskavý doutník, mušle tak barevná, aby jí El comandante nemohl pod vodou odolat, neopren napuštěný jedem… chemikálie, po níž mu sleze legendární vous…

 

 

Nepochodila dokonce ani exmilenka, která se mu pokoušela ve spánku do pusy vylít studenou, otrávenou smetanu, a co pak selhala dvojnásob, když jí probuzený Castro nabízel vlastní revolver. „Nemohu, Fideli,“ vzdychla prý. Vždyť všechny tyhle historky, ať už se zakládají na pravdě nebo ne, jsou utvrzením v tom, že Fidel je nesmrtelný a kubánské tajné služby všemocné. Že, ne nadarmo o něm kolují vtipy typu: Fidel dostane darem želvu z Galapág. Když se dozví, že se dožívá jen sta let, odmítne ji. „Jsou to starosti, s těmi zvířecími miláčky. Člověk si k nim vytvoří vztah. A oni? Umřou“.

 

Navíc v té videostřílečce může Fidel zahynout, z čehož jasně plyne: je to jen hra.