Bydlení v řadovkách

Bydlení v řadovkách Zdroj: Archív

Bydlení v řadovkách na hřbitově: Reklama daleko za hranicí vkusu!

… anebo krajnosti, chtělo by se napsat, kdyby to nebyla krádež podtitulu probíhající výstavy Decadence Now. Mimochodem, v expozici je tu k vidění lego – koncentrační tábor.

Plynové komory, pryčny, oběšenci, popravčí z kostiček. Ten exponát visí ve třinácté síni výstavy – tedy v místě, kam se vydává už otrlý hledač hranic krajnosti a za extra příplatek. Tohle smrtelné lego mi utkvělo, převálcovalo v mé hlavě tam viděný brutální krvavý sex, kopulující mrtvoly i genitálie ve formaldehydu vytvořené ze zvířecího masa. Geniální do detailu dotažený nápad s nádechem hrůzy je to lego.

 

A na geniálních nápadech, víme, stojí úspěch. A úspěch reklamního trhu zvlášť. Tlak je obrovský, konkurence nekonečně nadaná. Po nedávné kampani Pražské plynárenské, která při nákupu její zákaznické karty na odběr plynu slibuje sedmdesátiprocentní slevu ze vstupného do Židovského muzea, přišel další skvělý PR nápad daleko za hranicí vkusu. Svět nemovitostí on-line nabízí „bydlení nejen v řadovkách“. Řadovky v jejich inzerátu zastupují hroby vojenského hřbitova. Kolega Luděk Staněk tu psal nedávno o plynu (15. 10.), já dnes píši o hrobech. Co nám reklamní guruové předloží příště?

 

 

Na adresu rxonline@reflex.cz nám posílejte tipy na reklamní akce „za hranicí vkusu“ s vaším komentářem. Zveřejníme je na reflex.cz.

 

Bydlení v řadovkáchBydlení v řadovkách|Archív