Boudníkův happening

Boudníkův happening Zdroj: Adam Kolář

Česká vlajka v rozkroku nahé černošky pluje z Plzně do Prahy

Už jen sedm dní zbývá, než mezinárodní porota rozhodne, zda se Plzeň stane českým kandidátem na evropské hlavní město kultury 2015. Proto včera odpoledne vyplula nahá Afričanka Doris s českou vlajkou v klíně na Prahu.

 

Doris, jak ji včera na soutoku Mže a Radbuzy bylo možno zahlédnout plavící se na voru z pivních sudů, stvořil architekt Jiří Boudník. Happening sledovali novináři i místní a nepostradatelný realizační tým. Doris na voru zve na výstavu fotografií Boudníkova kontroverzního projektu „Kde domov můj“, která začne v sobotu na pražské náplavce na Palackého náměstí. Praze se tak Plzeň představí čtyřiceti torzy žen s národním symbolem mezi nohama.

 

Boudníkův happeningBoudníkův happening | Adam Kolář

 

Evropské hlavní město kultury je považováno za jeden z nejúspěšnějších projektů EU. Město, jež se stává pro daný rok evropskou kulturní metropolí, je vyhledávaným cílem turistů. V roce 2015 bude titul patřit městům ze dvou evropských zemí: Belgii a České republice. O titul u nás soutěží ve druhém kole už jen Ostrava a Plzeň. V Belgii získal titul Mons.

 

Boudníkův happeningBoudníkův happening | Adam Kolář

 

Pro další informace sledujte Reflex.cz. O Jiřím Boudníkovi se dočtete také v příštím čísle tištěného Reflexu.

Foto: Adam Kolář