ilegalni ubytovna

ilegalni ubytovna Zdroj: Tomáš Tesař

Otřesné podmínky pro 20 cizinců. JXD píše o ilegální ubytovně

Byl jsem u výslechu. Čtenář nás totiž upozornil na ilegální ubytovnu, kde žije v otřesných podmínkách a doslova jako sardinky natěsnáno dvacet cizinců.

 

Když jsme se provozovatelce penzionu (na fotografii) představili, spolu s jedním Ukrajincem nás s fotografem Tomášem Tesařem fyzicky napadli a vyhodili z bytu, ve kterém ubytovna sídlí.

 

Z chodby jsme zavolali 158 a čekali před domem a čekali na příjezd policie. Přijeli policisté z Pohotovostní motorizované jednotky - PMJ, zvaní též Rychlá rota, a já si připadal, že jsme na Západě. Policisté byli slušní, profesionální, milí, sdělili mi, že majitelka ubytovny jim zavolala také, s tím, že se jí do bytu dobývá „nějakej Cikán“ a že ji zranil (myslela mě, Tesař je blonďák) a oni že teď musí vyslechnout obě strany. Byli tam ihned, nejevili ani špetku arogance a fungovali přesně tak, jak měli. Neutrálně.

 

Pak jsme jeli sepsat protokoly, paní s krátkou zajížďkou do nemocnice, kde si nechala nasadit na nohu ortézu, policisté s ní vše sepsali - jak to, zda jsme skutečně paní zmlátili, jak tvrdila, tak i to, že jsme v soukromém vinohradském bytě objevili ilegální ubytovnu pro cizince, a šlo se domů. Důstojník, který nás s Tomášem vyslýchal, nám přislíbil, že se tím budou dál zabývat a naše poznatky předají tam, kam patří. Jak to dopadlo, dozvíte se v Reflexu.