Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Jiří Kajínek čte Reflex. Případ je znovu otevřen

Píšu si dál s Jiřím Kajínkem. Vyžádal si číslo Reflexu, ve kterém jsme o něm psali a v němž jsem zveřejnila část naší korespondence. Na titulní straně ho kolega Jan Ignác Říha zobrazil ve fotomontáži v posteli s herečkou Tatianou Vilhelmovou (v novém filmu Kajínek hraje Vilhelmová roli jeho advokátky, pozn. autora).

 

Jiří Kajínek v dopise reagoval slovy: „Nedá mi to, abych Vám nenapsal pár slov k Reflexu, který jste mi poslala. Dozorci si dělali legraci z té titulní strany: ,To si vás měli přijet vyfotit, a ne vám posadit hlavu na tak neduživé tělo:-).‘“ V následujících řádcích analyzuje článek, jenž rozhovor doprovázel, a na dvou následujících stranách se snaží vyvrátit anebo zpřesnit informace hovořící o jeho kriminální minulosti.

 

Ve stejném okamžiku, kdy se mi ráno dostal dopis do rukou, vyšla zpráva o tom, že „policejní inspekce znovu vyšetřuje, zda za dvojnásobnou vraždou z roku 1993 nestáli policisté. Z odposlechů, které v den vraždy pořídili detektivové, údajně vyplývá, že doživotně odsouzený Jiří Kajínek nevraždil.“

 

Píšu si dál s Jiřím Kajínkem, dopisem jsem ho požádala o reakci na tuto zprávu, kterou nejslavnější český vězeň, jenž se nikdy nepřiznal, očekává už roky v doživotní cele.

 

Spolu s minulým dopisem Reflex znovu požádal ředitelství věznice v Karviné o návštěvu.