Leonie Charlotte von Hase

Leonie Charlotte von Hase Zdroj: profimedia.cz

Díky novým pravidlům vyhrála v Německu miss 35letá žena. Fotbalisté neví, kde budou hledat manželky

Odvěká tradice, na které stojí moderní společnost, kdy volbu miss vyhrávají mladé štíhlé ženy jak přes kopírák, načež si je rozeberou fotbalisté, a co zbyde, berou hokejisté, spěje zdá se ke svému konci.

V Německu změnili pravidla pro volbu miss, a tak mohou soutěžit ženy až do věku 39 let a porota je složena výhradně z žen a jako bonus zrušili promenádu v plavkách. Tento nový formát je velkou ranou nejen pro profesionální fotbalisty a hokejisty, ale i zámožní podnikatelé změnu vnímají negativně.

„Chtěli jsme posunout volbu miss trochu dál a ukázat, že žena není jen objekt mužského zájmu, ale že je to emancipovaná bytost, jejíž krása vychází zevnitř,“ vysvětluje organizátorka německé miss Heike Gunterová.

Ačkoliv je to myšlenka jistě chvályhodná, může mít nedozírné následky. 

„Je to pohroma. Fotbal hraju mimo jiné i proto, abych si mohl vybrat mladou a reprezentativní ženu, která mne bude doprovázet na různé akce, bude vypadat hezky na fotkách a nakonec mi porodí dvě tři děti, načež ji na sklonku své kariéry vyměním za mladší model. Teď vyhrála žena, která je skoro ve věku mé matky, a já se ptám, kde mám vzít životní partnerku? Přece nebudu chodit s tou milfkou. To by se mi spoluhráči, kteří nezaváhali a missky lovili v minulosti, akorát tak vysmáli,“ láteří Boris Lehmann, profesionální hráč německé Bundesligy.

Němečtí profesionální sportovci (povětšinou fotbalisté) se proti novým pravidlům volby miss bouří a lokálně hrozí hladovkou.

„Je to lumpárna. Ve svých dvaceti letech mám právo na nějakou mladou modelku. Zatím nejsem ještě úplná hvězda, takže na miss ani vicemiss samozřejmě nemám nárok, ale nějakou hezkou holku třeba ze semifinále si určitě zasloužím. Vždyť kvůli tomu hraju fotbal. Lidé říkají, že volba miss nikam nezmizela, že tu je pořád a že výběr je, ale já se ptám, z čeho si mám vybírat. Bez promenády v plavkách je to jako kupovat zajíce v pytli.  Navíc porotci jsou výhradně ženy a ty nemají žádnou představu o tom, co je u žen pro nás fotbalisty důležité. Prý ženu dělá krásnou její osobnost, inteligence a charisma. Kde to jsme? Zahořklé staré panny nám teď budou vybírat ženy? Vždyť to je k smíchu. Nejsou to ony, ale my, kdo missky bude používat, tak co do toho kafrají?“ rozčiloval se Johaness Klein, hráč Bundesligy a člen širší německé fotbalové reprezentace do 21 let.

Nejsou to však jen sportovci a podnikatelé v Německu, kdo se obávají o vývoj svého budoucího sexuálního života. Strach mají i hráči z anglické či španělské ligy.

„Jestli se tahle novinka dostane až k nám, bude to zlé, velmi zlé. Spoluhráči začínají panikařit a narychlo si rozebírají loňské účastnice španělské miss, které zbyly z loňska na basketbalisty. Ti mají smůlu. Podle koeficientu oblíbenosti mají fotbalisté přednost. Já jsem zatím mírný optimista a vyčkám na letošní miss. Doufám, že ta pojede ještě podle starých pravidel, jinak bude zle,“ nechal se slyšet Enrique Balthazar, španělský fotbalista, který situaci bedlivě monitoruje, protože je aktuálně bez stálé partnerky.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale byl odchod sovětských vojáků z Československa před 30 lety.