Milion chvilek začne svolávat demonstrace každý den. Zvládneme klidně i tři denně, tvrdí Minář

Milion chvilek pro demokracii, jediná opravdová opozice, která ve skutečnosti není opozicí, ale dokáže svolat opravdu hodně lidí na jedno místo, přitvrzuje a hodlá organizovat více demonstrací. „Zaplnili jsme Letnou. Dvakrát. Je vidět, že máme sílu. Máme sílu něco změnit. Lidé za námi jdou. Jsme slyšet a to je dobře. My nemáme politické ambice, jenom upozorňujeme na to, co je špatně. Například Andrej Babiš, ten je celý špatně. Proto svoláváme demonstrace, abychom donutili lidi uvědomit si, co je všechno špatně. Aby se Babišové chytili za nos a odešli. Jak už jsem říkal, je nás hodně, máme šanci na změnu,“ říká Mikuláš Minář, lídr Milionu chvilek pro demokracii.

Po úspěchu se dvěma demonstracemi na Letné hodlá Milion chvilek přitvrdit a demonstrace svolávat mnohem častěji. Kdykoliv se spolku něco nebo někdo znelíbí, vyjde se do ulic. Jako v případě nedávné volby ombudsmana, kterou vyhrál Stanislav Křeček. Neškodný dědeček převezme zbytečný úřad, ve kterém by demokracii nedokázal ohrozit ani Hitler, nicméně Milion chvilek vycítil skrytou hrozbu a pohrozil demonstrací. Ta byla oznámena nejprve na 8. března. V ten den ale zrovna Milion chvilek pořádá demonstraci proti Jiřímu Ovčáčkovi a jeho twitterovému účtu, takže byla demonstrace proti Křečkovi přeložena na 15. březen. Ukázalo se ovšem, že Milion chvilek na to datum svolává demonstrace proti komunistům, takže se aktuálně přemýšlí, jak to udělat.

„My nemáme problém zvládnout klidně i tři demonstrace za den. Dopoledne zaplníme Václavák proti Křečkovi, po obědě zaplníme Staromák proti Babišovi a večer zaplníme třeba zase Letnou proti Zemanovi. My opravdu nemáme problém zaplňovat libovolné prostory. Lidé za námi jdou. Mají toho dost a naslouchají nám i celebritám. Demokracie se sama neudělá. Ta se musí vydemonstrovat, dokud s ní nebudeme spokojení,“ ubezpečil Mikuláš Minář, že spolek Milion chvilek pro demokracii drží otěže demokracie pevně v rukou. „My se nevzdáme. My budeme bojovat. Klidně budeme svolávat demonstrace na každý den, dokud nebude po našem,“ doplnil Minář.

Jak přibývá důvodů k demonstracím, Milion chvilek pro demokracii začíná mít problém nacházet vhodná data. Protestů začíná být tolik, že se vzájemně překrývají, nicméně jak prohlásil Mikuláš Minář, demokracie se sama neudělá, což lidé vědí a jistě rádi přijdou na několik demonstrací každý den.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Tři demonstrace denně (zatím) Milion chvilek nesvolává, ale volba Křečka ombudsmanem vzbudila velké emoce i bez demonstrací.