Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: ČTK

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Miloš Zeman
Miloš Zeman
Miloš Zeman - zátiší se sklenkou
5
Fotogalerie

Prezidentovi se vrátila druhá brada. Na Hradě vlají vlajky a lidé se radují

Velká radost vládne od nového roku na Pražském hradě, potažmo po celé České republice. Prezident Miloš Zeman na tiskové konferenci dojatě oznámil, že se mu vrátila druhá brada. Aby tuto radostnou událost demonstroval v přímém přenosu, laškovně s druhou bradou zavrtěl, za což si vysloužil dlouhý potlesk. Přímí svědkové tvrdí, že tak majestátní chvění hudradla ještě neviděli.

„Bylo to naprosto hypnotické. Jako když nakláníte talíř s pudinkem na jednu a pak zase na druhou stranu. Chvění nebralo konce. Byl to silný okamžik,“ vzpomínal Jarmil Vroubek, novinář z magazínu Kalíšek, který se zúčastnil oné památné tiskové konference. Na druhou bradu pana prezidenta muzikanti pějí ódy a básníci skládají básně.

„Je to samozřejmě důvod k radosti. Pan prezident nám přes svátky hezky přibral a to je jenom dobře. Je to plivnutím do tváře všem těm nepřejícím zlým lidem z Pražské kavárny, kteří neustále lživě tvrdili, že je pan prezident nemocný, a utahovali si z jeho rekondičního pobytu,“ vysvětloval Jiří Ovčáček.

„Tady to vidí v přímém přenosu. Pan prezident prosperuje, je zdravý a má opět dvě brady a teď to musím zaklepat,“ zaklepal Jiří Ovčáčkem na roh dřevěného stolu.

„Dokonce to vypadá, že pan prezident konečně začal trpět dnou. To znamená, že mu chutná a baští, co se do něho vejde,“ usmíval se prezidentův mluvčí.

Zpráva o druhé bradě pana prezidenta okamžitě obletěla celou republiku. Lidé vyšli do ulic a začali se radovat a slavit.

„Já to věděl, že Míla zabojuje a urve zase těch pár kil. On ty kila neurval pro sebe, ale pro nás. Pro národ. Miloš Zeman je náš nejlepší prezident,“ rozbrečel se dojetím pan Strnad, který prý ve volném čase sbírá pivní tácky, což byla informace, na kterou se ho nikdo neptal.

„Přiznám se, že jsem o pana prezidenta začínala mít starost. Byl takový pohublý a pobledlý. Teď ale když má ty dvě brady, je jasné, že je v pořádku, a to je hlavní. Pan prezident může zase za nás bojovat v té Evropské unii a zastavit imigranty. Ještě že ho máme. Jsem na něho hrdá,“ dojatě se rozpovídala paní Magda, která spolu s rodinou slavila v ulicích.

Datum 5. ledna tak s největší pravděpodobností vejde do dějin jako „Den dvojbradí“, tedy den, kdy Miloš Zeman oficiálně oznámil, že má znovu dvě brady. Jisté indicie nasvědčovaly o tomto úspěchu pro celou republiku již o pár dnů dříve. Například Andrej Babiš si po novoročním obědě s panem prezidentem pustil hubu na špacír a takzvaně „vyslepičil“, že si pan prezident chválí příchod druhé brady.

Ačkoliv jsou dvě brady za poslední dobu největším úspěchem a přínosem Miloše Zemana pro Českou republiku, zdroj blízký Hradu přiznává, že pan prezident pomýšlí ještě výš. Podle všeho se nezastaví u dvou brad a v jednání je dokonce i brada třetí.

Jaký by byl v případě tří brad dopad nejen na českou ekonomiku, ale i na zahraniční politiku a blahobyt obyvatelstva, to lze jen těžko předjímat, ale jistě bychom si všichni polepšili.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Na druhou bradu Miloše Zemana se zatím ódy neskladají, za to přišel o svou favoritku na ombudsmanku Helenu Válkovou, která se topí v kauze Urválek.