Andrej Babiš to dokázal. Už je líp!

Andrej Babiš to dokázal. Už je líp! Zdroj: Facebook A. Babiše

Andrej Babiš to dokázal, už je líp! Šest skvělých věcí, které pro naši zem premiér zařídil v uplynulém roce

Rok 2019 je za námi, a tedy je ideální čas se mu podívat pořádně na zoubek. Takhle z kraje nového roku je vždy dobré bilancovat a vzpomínat, jaký vlastně ten minulý rok byl. Je potřeba si přiznat, že nebýt Andreje Babiše, nebyl by ani rok 2019, a proto je nasnadě se ohlédnout za předešlým rokem právě optikou pana premiéra, respektive si připomenout, co všechno dobrého pro nás pan Babiš vykonal.

1. Vyprodal Letnou

Andrej Babiš se stal historicky prvním premiérem, který vyprodal Letnou, a prvním interpretem, který vyprodal Letnou opakovaně. Je to rovněž první Slovák, který vyprodal Letnou, i první trestně stíhaný premiér, který vyprodal Letnou. Předešlý rok Andrej Babiš stanovil spoustu rekordů a to je přeci skvělá věc.

2. Česká republika nebude vracet dotace

Andrej Babiš zařídil a hlavně vyběhal v Bruselu, že Česká republika nebude muset vracet dotace, které čerpala firma Agrofert. Brusel tedy tvrdí něco jiného a vracet peníze se prý budou, ale na nás je Brusel krátký, protože Andrej Babiš se řídí českými zákony. Tedy on se jimi moc neřídí, ale o to méně se řídí nějakými evropskými zákony, takže když pan premiér říká, že žádné peníze se vracet nebudou, my mu věříme. Nevrátit peníze z dotací, které mu nepatří, to je přeci skvělá věc.

3. V Singapuru pojmenovali po Babišovi květinu. Jmenuje se Bureš

Velký mezinárodní úspěch a diplomatický majstrštyk se podařil Andreji Babišovi při návštěvě Singapuru. Udělal tam takový dojem, že v obřím skleníku po něm pojmenovali vzácnou orchidej. Jmenuje se Bureš a Andrej Babiš oznámil, že to je jeden z největších zahraničních úspěchů České republiky.

4. O víkendu se nepracuje

Lidé už pomalu zapomněli, že ještě v roce 2018 se pracovalo i o víkendu. V sobotu byl pracovní den a v neděli se makalo až do oběda. Potom ale přišel Andrej Babiš se svým pětidenním pracovním týdnem. Za víkendy tak vděčíme panu premiérovi, který se obětoval a o víkendech pracuje za nás, aby se ekonomika hýbala.

5. Sedm centimetrů nové dálnice z Ústí nad Labem do Litoměřic

Přes úspěchy na mezinárodní úrovni se tak trochu zapomíná na ty tuzemské. Tak například pod taktovkou premiéra Andreje Babiše přibylo v roce 2019 na našem území sedm nových centimetrů dálnic. Některé prameny hovoří dokonce o devíti centimetrech. Jedná se o zbrusu novou dálnici, která vede z Ústí nad Labem do Litoměřic. Její dokončení je naplánováno na rok 3014.

6. Naučil nás jíst řepku

Tak dlouho se mluvilo o tom, že Česká republika není potravinově soběstačná, až Andrej Babiš naučil občany jíst řepku. Té je všude dost. Není ani moc jedovatá a včely i motýle ji mají rádi, takže bude šmakovat i lidem. První řepkofood festival, konaný v červnu, slavil velký úspěch a lidé si jídla z řepky pochvalovali. Na základě úspěchu této potraviny se začala řepka přidávat do Kosteleckých uzenin i Vodňanského kuřete, i když mnozí tvrdí, že tyto výrobky obsahovaly řepku ještě mnohem dříve. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Jestli je za Babiše líp, nevíme... a dost o tom pochybujeme, jeho žena ale určitě pozvedla úroveň mejdanů v zemi.