Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia

Každý má právo menstruovat, rozhodl soud. Firmy musí prodávat tampony pro muže i další pohlaví

Výrobce vložek Always, který odstranil z obalů ženský symbol, protože si stěžovalo několik jedinců pátého pohlaví, že oni taktéž menstruují, ale ženské symboly na vložkách je uráží, odstartoval takzvanou velkou menstruační revoluci.

Když se hrdí členové všech dvaceti devíti legálních pohlaví (a tří nelegálních pohlaví) dohmátli, že si mohou vyřvat ústupky, strhla se lavina, která nemá v menstruaci obdoby.

Menstruační vložky, tampony, menstruační kalíšky anebo v případě zemí třetího světa noviny, sláma či bavlna, to všechno je nyní pro všechna pohlaví. Nejen pro ženy. Výrobci a prodejci tak ze svých menstruačních produktů musí odstranit cokoliv, co by mohlo představovat byť i vzdáleně ženu anebo symbol ženství. Tak totiž rozhodl soud.

„Já nevím, přijde mi to celé takové ujeté. Naše firma vyrábí menstruační vložky pro ženy. Na obalu jsme měli siluetu ženy, ale to nám teď zakázali. Tak jsme tam dali fotku chlapa v trenkách. To zakázaný není,“ prozradil Hans Gunner z Německa, jehož firma se zabývá dámskou hygienou a který doufá, že chlap v trenýrkách na obalu dámských vložek přitáhne nové zákazníky.

„Jak je vidno, dneska je možné všechno. Čekáme proto, že muži začnou menstruovat a ještě rádi potom sáhnou po našich vložkách,“ dodal Hans Gunner.

Zatímco výrobci dámských hygienických potřeb se skřípáním zubů mění obaly svých produktů, aby se ani ta nejposlednější osoba sedmnáctého pohlaví necítila ukřivděně a při krvácení z… no bůhví z čeho každý měsíc mohla bez ponížení sáhnout po vložkách nejen pro ženy, jsou to nyní právě aktivisté z řad osob různých pohlaví, kteří slaví.

„Já jsem rádo, že to tak dopadlo. Sice jsem se narodilo jako žena, ale už od pátého měsíce se tak necítím. Chvíli jsem zkoušelo být mužem, ale to mi taky nevyhovovalo. Zjistilo jsem, že lidé mají v nabídce málo pohlaví, a proto bylo potřeba nějaké nové pohlaví založit. Nakonec jsem našlo samo sebe jako pukmo. Pukmo je nové pohlaví, kterého lze dosáhnout i operativně. Je to jednoduchý zákrok, kdy se něco odebere, ale zase se přidá pár chapadel, dva laloky a měch s tekutinou,“ vysvětluje Evženo Novotno, které se identifikuje jako pukmo, tedy jeden z nových a progresivních typů pohlaví.

„Samozřejmě že jako pukmo mám právo menstruovat a tohoto práva náležitě využívám. Dosavadní dámské vložky mě iritovaly a ponižovaly. Ženské symboly na nich nakreslené mě a mnohé další členy jiných pohlaví diskriminovaly a činily smutným. Právě proto jsme se obrátily na mezinárodní soud pro lidská práva a vyhrály. Všechny ženské symboly musí z těchto produktů zmizet a my konečně můžeme menstruovat tak nějak v poklidu a důstojně,“ uzavřelo Evženo Novotno.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností je ale například televizní premiéra filmu Moje svoboda.