Soukup se brání. TV Barrandov chce pokutu 400 tisíc od vysílací rady napadnout žalobou

Soukup se brání. TV Barrandov chce pokutu 400 tisíc od vysílací rady napadnout žalobou Zdroj: Archiv Blesku

Sociální pracovníci zabavili Jaromíru Soukupovi televizi Barrandov. Je to pro jeho dobro, tvrdí

Jeden z nejvytíženějších českých moderátorů a příležitostní neherec Jaromír Soukup se utrhl ze řetězu. Vedle svých dvaceti devíti pořadů, které moderuje, si na svá bedra naložil ještě sitcom Premiér, který nejen že je nad jeho síly, ale prostřednictvím něj jsou diváci svědky jeho totálního psychického rozkladu. „Ten pořad Premiér byla poslední kapka. Bylo to volání o pomoc. Za dlouhá léta své praxe jsem nebyl svědkem něčeho tak zoufalého. Ten člověk potřebuje neodkladně pomoc,“ vysvětloval Petr Nádeník z úřadu pro ochranu a dohled nad osobami se sníženou schopností fungování ve společnosti.

„Pana Soukupa sledujeme již dlouho. Vyčlenili jsme kvůli němu jedno speciální oddělení. Dlouhodobě o něho máme strach. To, co předvádí, je akt čirého zoufalství. Teď s příchodem pořadu Premiér už jsme museli zasáhnout. Ten člověk ničí sám sebe. Je nebezpečný nejen svému okolí, ale především sobě. Takhle už to dál nešlo. My máme nějakou zodpovědnost jako úřad. Nemůžeme nečinně přihlížet, když někdo trpí. Rozhodli jsme se tedy zabavit Jaromíru Soukupovi televizi Barrandov,“ pravil rázně Petr Nádeník.

Jaromír Soukup tak ze dne na den přišel o svou televizi, kterou dočasně převzal úřad pro ochranu a dohled nad osobami se sníženou schopností fungování ve společnosti, který v televizi hodlá provést několik změn.  „Tak především pan Soukup již nebude moderovat žádný pořad. Nedělá mu to dobře a vzbuzuje to u něj různé duševní nevyrovnanosti a zvláštnosti. Jako dočasná poručnice televize Barrandov nebudu dělat žádné radikální změny. Jen na post moderátora jmenuji někoho jiného. Pořad Premiér bude samozřejmě zrušen a bude nahrazen teleshopingem, potvrdila Jarmila Bláhová, která byla úřadem přidělena jako dočasná ředitelka televize Barrandov.

Sám Jaromír Soukup situaci kolem televize Barrandov nekomentoval, protože nabyl dojmu, že je premiér Pavel Diviš. Natolik se do role v sitcomu Premiér vžil, že z ní nemůže vystoupit. „Já mám teď jiné starosti než nějakou televizi. Já jako premiér České republiky musím řešit zásadní a palčivé problémy. Například dneska jsem hodlal ve sněmovně navrhnout zákon o zvýšení důchodů, ale nejen že mi neumožnili v Poslanecké sněmovně říct můj připravený projev, ale navíc mě z ní vyvedli se slovy, že tam nemám co dělat. Takhle se zachází s premiérem? Takhle to nenechám. Rozpustím sněmovnu a bude. To ale až zítra, protože dneska odlétám do Evropského parlamentu jako zástupce České republiky, kde budu hájit naše zájmy,“ usmíval se Jaromír Soukup, který si zapomněl vzít ten den prášky.

„Tady to vidíte. Ta televize ho úplně zničila. On si opravdu myslí, že je premiér. Obávám se, že jsme zasáhli moc pozdě a poškození bude nevratné. Měli jsme mu tu televizi zabavit mnohem dříve. Vina padá hlavně na mou hlavu. Příliš dlouho jsem vyčkával,“ sypal si popel na hlavu sociální pracovník Petr Nádeník.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Jaromír Soukup sice o svou televizi (zatím) nepřišel, o své duševní zdraví ale možná už ano.