Kdo z nich zvítězí v soutěži o nejdebilnější účes?

Kdo z nich zvítězí v soutěži o nejdebilnější účes? Zdroj: ČTK

Donald Trump má problém. Boris Johnson ho možná sesadí z pozice státníka s nejdebilnějším účesem

Americký prezident Donald Trump sice novému premiérovi Velké Británie pogratuloval, nicméně jestli jeho gratulace byla upřímná, o tom lze polemizovat. Vždyť Boris Johnson poměrně výrazně ohrožuje Trumpovo prvenství v kategorii státníků s nejvíc debilním účesem.

Doposud Donald Trump sváděl na kolbišti účesů mezi státníky bitvu hlavně se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem, který se svou „krabicí“ na hlavě Trumpovi značně zatápěl, a byly chvíle, kdy na chvíli usedl na pomyslný trůn. Nebýt osobních schůzek, při kterých Donald Trump výměnou za zrušení sankcí požadoval nejen zastavení vývoje jaderného arzenálu, ale i střídmost v oblasti Kimova účesu, severokorejský diktátor by se jistě na prvním místě usídlil natrvalo.

Díky osobnímu zásahu samotného amerického prezidenta však Kim slevil a svůj věhlasný účes lehce „zkrotil“. Na druhé místo to stačilo.

Teď tu je však Boris Johnson a všechno je jinak. Blonďaté a nezkrotné kadeře britského ministra, které drží tvar podle směru větru, jsou pro Donalda Trumpa vážné ohrožení jeho prvenství.

Ačkoliv existuje mnoho škarohlídů, kteří tvrdí, že prvenství státníka s nejdebilnějším účesem není nic, čím by se člověk měl chlubit, Donald Trump to tak nevidí. Jakékoliv své prvenství si hýčká a dává světu na odiv. I když ono prvenství není třeba příliš ke chlubení.

Američané jsou hrdým národem a Donald Trump je ten nejhrdější ze všech. Jakmile ho někdo ohrožuje, začne proti němu kout pikle.

Ačkoliv Borisi Johnsonovi popřál k nové funkci, zdroje blízké Bílému domu tvrdí, že se Trump zamkl v oválné pracovně se svým týmem kadeřníků a dlouho do noci probírali všechny varianty.

Všechna světová média, která v okurkové sezóně vezmou za vděk úplně vším, včetně účesu prezidenta, nyní spekulují, jak budou pokračovat britsko-americké vztahy. Jedni tvrdí, že se Donald Trump pokusí s Johnsonem vyjednávat a vmanipulovat ho do paruky anebo alespoň do tužicího gelu, jiní tvrdí, že situaci Trump pojme jako akt agrese a nad Londýnem se v brzké době zjeví americké bombardéry.

„Já musím řešit brexit. Nemám čas na změnu účesu,“ nechal se slyšel Boris Johnson, který tak dal jasně najevo, že má úplně jiné priority. Zda je to pravda, nebo Boris Johnson jen hraje o čas, lze jen těžko předjímat.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností ale je finanční kolaps některých českých nemocnic.