Koláž grafika Reflexu TMBK

Koláž grafika Reflexu TMBK Zdroj: Twitter.com

Andrej Babiš je nejlepší český premiér ze Slovenska všech dob, byl za to odměněn významnou cenou

Můžeme si o něm myslet jen to nejhorší. Můžeme jen kroutit hlavou nad jeho střetem zájmů, Čapím hnízdem, synem na Krymu a podobně. To všechno můžeme, ale fakta nelžou. Andrej Babiš je nejlepším českým premiérem ze Slovenska všech dob. Podle dostupných statistik Česká republika neměla lepšího premiéra, který by byl slovenské národnosti.

„Já to říkám celou dobu, že to všechno je jenom kampaň. Tvrdá data mi dávají za pravdu. Já makám pro celou Českou republiku. Aby se zde lidé měli dobře. Aby se mohli usmívat. Jsem to já, kdo rozzáří den všem těm poctivě pracujícím Čechům. Tím, že jsem si došlápl na staré struktury napojené na mafiány, jsem šlápl na kuří oko všem kmotrům, kteří se mě snaží zdiskreditovat. Toto je pro mě veliké zadostiučinění a impuls k další práci,“ rozplýval se premiér Andrej Babiš na galavečeru nazvaném „I Slováci jsou lidé“, kde převzal cenu za nejlepšího českého premiéra ze Slovenska.

Andrej Babiš je historicky prvním laureátem této ceny, což ho prý zavazuje do budoucna. „Od teď musím makat ještě víc. Do teď jsem makal osmnáct hodin denně i o víkendech pro blaho národa, ale teď do toho dám ještě víc. Musím dostát závazkům, které se váží na tuto cenu, a pracovat dvakrát tolik,“ zamyslel se Andrej Babiš, kterého nyní podle jeho slov čeká pracovní nasazení v nadlidském tempu třiceti šesti hodin denně.

Střetu zájmů ve prospěch občanů

Zatímco premiér Andrej Babiš má nyní hlavu v oblacích a jeho marketingový tým solí na Facebook jednu fotku premiéra se samolibým úsměvem za druhou, političtí i názoroví oponenti cenu za nejlepšího českého premiéra ze Slovenska nepřeceňují. „Pan Babiš je sice nejlepším českým premiérem ze Slovenska, nicméně zapomínáme na jeden zásadní fakt, a to ten, že je zároveň i nejhorším českým premiérem ze Slovenska,“ neopomenul si odplivnout směrem k Andreji Babišovi Miroslav Kalousek.

Jakkoliv se ale opoziční politici snaží úspěch pana premiéra Babiše dehonestovat, obyčejní lidé a sympatizanti Andreje Babiše cítí veliké zadostiučinění. „Já to říkal od začátku, že pan Babiš je požehnání. A že je ve střetu zájmů? On je ve střetu zájmů ve prospěch občanů. Že tam jsou nějaké nejasnosti s dotacemi? Tam jsou nejasnosti s dotacemi ve prospěch občanů České republiky. Víte, jak se tady kradlo za Kalouska, Topolánka nebo Nečase? Andrej Babiš možná není bez chybek, ale oproti minulé garnituře je ze zlata. Ze zlata povídám,“ brečel dojetím pan Antonín Bláha, který Babišovi věřil od začátku a nyní cítí velké zadostiučinění.

Na facebookovém profilu Andreje Babiše se to nyní pod všemi jeho příspěvky množí gratulacemi, které často přicházejí v době, kdy daný příspěvek nebyl ještě ani zveřejněn, což samozřejmě jejich váhu nikterak neznevažuje, ba naopak.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Galavečer „I Slováci jsou lidé“ se sice zatím neuskutečnil, jinak se toho ale děje dost. Třeba komunisté by si rádi posvítili na velké privatizátory – jiné komunisty.